Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Zsolt kertje

 Zsolték kertjében négy helyes csajszi garázdálkodik. Ha kíváncsiak vagytok rájuk és a Legromantikusabb kert kategóriába nevezett kertre is, akkor gyertek és nézzetek be hozzájuk. 

Ez a havas kép idén áprilisban készült, az út egy kerti faházhoz és tavaly épített tyúkólhoz vezet, ahol a négy „csajszi” lakik.

A kép egyik ékköve, a még télen is érdekes, csavarodott törzsű eperfa, valamint a kert végében lévő ezüstfenyő.


A tyúkok házikóját egy Praktikeres faházból saját magam alakítottam át, úgy hogy ne csak EU komfortos legyen, hanem teljes nyugalomban tudjon a 4 csajszi havi 100 tojást tojni.
Két oldalt látható kis ablakok arra szolgálnak, hogy kívülről lehessen kivenni a tojásokat, és ne kelljen a azokért a házikóba bemenni.

A tyúktrágyát pedig a 200 literes hordóban történő vízben történt feloldás után a két hatalmas raklapokból készített komposztálóra szoktam önteni. 


Szinte minden délután amikor hazaérünk, kiengedjük őket, hogy önfeledten szabadon kapirgálhassanak a kertben.
A kép jobb felső sarkában lehet látni egy 11 fűszerből és egy folyton termő eperből álló falat, amit közvetlenül a terasz mellett helyeztünk el.

Kapirgálás után jól esik egy kis tollászkodás. 

Így néz ki a kert teljes egészében…
A jobb oldalon levő teraszunk több funkciót is betölt, télen például kocsibejárónak is használjuk. 


A terasz tavasziasítása után pedig egy kellemes hideg fröccs mellett itt élvezzük azt a nyugalmat, amit a lenti kép is áraszt.
A kanyargó út két oldalára a közeljövőben fogom a talajba süllyeszthető lámpákat beépíteni.
A kert eredetileg csak egy díszkertnek készült, de aztán folyamatosan kerültek bele haszonnövények, és fák.
Első volt a 3 évvel ezelőtt ültetett „unokafa” (cseresznye), ami azért akkor lett elültetve, hogy meg tudjon nőni addigra, amire majd a valamikor megszületendő unokák is fel tudnak már mászni.
Ezen kívül tavaly ültettünk két alma, két körte és egy sárgabarack fát is.
A kert rejtettebb részén van egy málnasarok, két tő mogyoró, három tőke magnélküli csemegeszőlő, valamint egy 3m x 3m alapterületű földi szamóca terület is.

A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :