Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Noémi veteményeskertje

 Ha valakit már elkapott láz, akkor szinte lényegtelen, hogy milyen alapoktól indult. Noémi Legszebb ehető kert kategóriában induló veteményeskertjébe érdemes benézni mindenkinek.



Én aszfalton nőttem fel, és csak alig négy éve kertészkedem.

Eleinte még azt sem tudtam, mi az a hónaljhajtás, hogy metszem vissza a málnát, melyik növény mit szeret maga mellett és mit nem.
Az idén már eper is termett, málna is bőségesen volt, borsó már a fagyasztóban, céklasaláta készül.


A karalábé nehezen ér fel a konyháig, mert a gyerekek szinte helyben megennék, mint ahogy minden egyéb zöldséget nyersen is szeretnek. Van bokor és futóbab, cékla, padlizsán, karalábé, karfiol, uborka, paradicsom, paprika, kukorica, tök, cukkini, fokhagyma, hagyma, a fóliában retek.

Gyümölcs most csak eper, málna, alma, cseresznye, füge van, meg egy dió- és mandulafánk. Szeretnénk még egy pár gyümölcsfát, josta is lesz meg ribizli.

Hamarosan nálunk is minden kerül be a kamra hűvösébe vagy a fagyasztó rejtekébe.




 A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :