Újság!
Betöltés...

Triumvirátus terv: Tavaszi kertbe

Ha már itt a tavasz, akkor én megszállottan keresem az érdekes kerti megoldásokat, amelyek bármelyik hazai kertben megvalósításra számíthatnak, akár még az idei évben. Véleményem szerint ez a nem hétköznapi növényösszeállítás is ezek közé tartozik.


Őszintén szólva, minél több képet láttam a fenti cserjéről, annál inkább tudtam, hogy ez a növény kertjeinkbe való, csak az volt a kérdés, hogy milyen évelőket válasszak mellé kísérőnövényként.

Végül erre a kombinációra esett a választásom:


Enkianthus campanulatus (Harangos csengőbojt): 2 - 3 méter magas cserje, amely májusban fürtökben hozza harangalakú fehér vagy rózsaszín virágait. Ha ez nem lenne elég, akkor még őszre is tartogat egy kis meglepetést tűzpiros levéldísz bemutatójával. Igénye összesen a savanyú talaj, amelyet kevésbé meszes talajon tavaszi tőzeg és rododendron föld utánpótlással biztosíthatunk a számára.

Erica carnea 'winter beauty' (Alpesi erika): Ez a törpecserje nagyon jó talajtakaró, amelynek virágai rendkívül sűrűn nyílnak a tél végi hónapokban, akár már decembertől. Mivel télálló, ezért egész évre biztosítja a takarást.

Epimedium grandiflorum (Szívlevelű tündérvirág): Bokrosodó sűrű növekedésű évelő, áprilisi - májusi virágaival hódít a fák, cserjék árnyékában.

Harangos csengőbojt



Alpesi erika


Szívlevelű tündérvirág

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

9 megjegyzés :

Névtelen írta...

szia! nagyon szépek! ezeket lehet itthon is kapni? nemrég találtam rá az oldalra, és szerintem szuper!

Borbás Ági írta...

Örülök, hogy ide találtál. :)
Csengőbojtot a diszkertem.hu oldalán tudod megvásárolni, míg tündérvirágot a disznovény.net oldalán találsz.
Jó tervezést!:))

Medy írta...

Nekem is nagyon tetszik! Rögtön felkeresem az említett címeket! Köszi:))) Edit

Gonda Hajnalka írta...

Kedves Ági! Le vagyok nyűgözve...csak ámulok és bámulok mennyi klassz dolgot gyűjtöttèl össze...csak gratulálni akarok ez a blog Szerelem volt első látásra nekem!!! Legyen sok örömed és ha nem bánod, akkor mostantól veled tartok!!
Minden jót! Flóra

Borbás Ági írta...

Edit!
Remélem sikerül kertedbe költöztetni valamelyiket. Majd írd meg nekünk. :)

Flóra!
Örülök, hogy ide találtál és, hogy megnyerte tetszésedet a blog. :)

Névtelen írta...

Szia!Nagyon tetszik ez az oldal. Ez a harangozó csengőbojt gyönyörűséges! Szerintetek nem fagyérzékeny? Kiültethető a szabadba, vagy inkább dézsás növénynek ajánlott? Köszönöm a választ! Lili

Borbás Ági írta...

Az amerikai oldalak 5-8 zónába sorolják, ami teljesen megfelel a hazai klímának. Hozzánk 6-7- es hőmérsékleti zónás növények jöhetnek.
De akár a kertészetet is megkérdezheted.

Névtelen írta...

Tavaly ültettünk egy harangozó csengőbojtot, az idén megérkezett a "testvérkéje". :)
Tényleg gyönyörű és bírja a telet.

Borbás Ági írta...

Köszönöm a visszajelzést. Nagyon örülök, hogy bevált. :)