Újság!
Betöltés...

Őszi csipkebogyó ajtókoszorú - DIY (csináld magad)

Tegnap csipkebogyót szüreteltem. A két kisebb zacskónyi mennyiség pont elég lesz ahhoz, hogy alkossak egy-két izgalmas őszi dekorációt.

Mert az ősz színei és formái tálcán kínálják a lehetőséget arra, hogy dekoráljunk és alkossunk valami eredetit mi is az otthonunkba.


Ha idáig valaki úgy érezte, hogy sajnálja a virágokat és a terméseket levágni a növényekről, akkor szerintem most jött el az a perc, amikor bátorságot lehet gyűjtenie ehhez a merész tetthez, és alkotni a természet által létrehozott kincsekből valami még szebbet.
Mert igen is létre lehet hozni szebbet. De persze ez mindig szubjektív és az egyéni ízlés válogatja. Ezért itt lép közbe az alkotó kreativitása, amit úgy gondolok, hogy nektek is ki kell próbálnotok.

Remélem ti is szeretitek a csipkebogyó koszorúkat, ugyanis a tegnapi ajtókoszorúnk egy ilyen izgalmas szépség lett.





Szükséges alapanyagok:

  • Borostyán ágak (még frissek és jól hajlíthatóak legyenek)
  • Csipkebogyók
  • Drót (folyamatos kötözésre alkalmas, lehetőség szerint zöld bevonatú)
  • Metszőolló
  • Kesztyű (vastag gumis bevonatú)

  1. Először is készítettem egy vessző koszorút a borostyán ágakból.
    Ehhez összefogtam egy vesszőt kerek formára, majd a végeit egymásba tekertem. A többi vesszőt már csavarva tekertem rá úgy, hogy a végeit mindig elbújtattam a már meglévő vesszők között. Így aztán létrejött egy szép, kerek vesszőkoszorú.
  2. Ezután az egészséges csipkebogyókból kisebb ágakat vágtam, figyelve arra, hogy az elszáradt részeket és a már megrohadt bogyókat eltávolítsam.
  3. Majd készítettem egy kisebb csokrot. (Alábbi fotókban megnézheted az elkészítésüket.)
  4. Először rögzítettem a drótot a koszorún, majd folyamatos tekeréssel szorosan rögzítettem a csipkebogyó csokrokat a koszorún.
  5. A csokrok folyamatos rögzítésével végül kialakult ez a laza csipkebogyós őszi ajtókoszorú hangulat. 
2.kép: Vágj belőle több tenyér hosszúságú darabot.
1.kép: Egy csipkebogyó ág




3.kép: Formára igazítás
4. kép: Több ilyen ágat készíts elő











5. kép: Készíts egy kisebb csokrot, amit rádrótozol a koszorúra

Tippek és trükkök:

  1. Érdemes figyelni a levelek elhelyezkedésére és aszerint drótozni, mert különben a végén pont ezt a szabad laza szerkezetét veszíti el.
  2. Levél nélkül is nagyon szépen mutat egy ilyen vessző koszorú. Akár úgy is kipróbálhatod.

A VÉGEREDMÉNY.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Monika írta...

Olyan gyönyörű!!!!!Egy bánatom van vele,hogy egy idő után megfonnyadnak a piros szemek. DE lehet,hogy kint a hidegben nem olyan hamar.Mi a tapasztalatod?

Borbás Ági írta...

Kedves Mamka!
A jelenlegi kinti hideg (nappal 13-14, éjszaka 5-8 fok) pont ideális hőmérsékletet teremt a vágott virág/növény tartósítására. Így hosszabb ideig lesznek tartósak a vágott virágokból készült virágdekorációink a kültérben.
Ezért érdemes megpróbálkozni a csipkebogyóval még akkor is, ha egy idő után fonnyadtabb szemek köszönnek vissza ránk, mert szerintem ennél a növénynél ez nem jelent akkora problémát. Rohadni pedig nem szokott.