Újság!
Betöltés...

Virágdoboz készítése otthon - DIY (Csináld magad)

Úgy döntöttem, hogy Erzsébet és Katalin nap alkalmából készítek egy most annyira divatos virágdobozt. Terveimben még nagy részt kerti virágok szerepeltek, ám a múlt hétvégi éjszakai fagyok ezt a számításomat keresztül húzták, így csak egy kis hortenzia virág került a kertből a dobozba.


Szerintem ez egy remek és nagyon szórakoztató dolog, ahogy a virágokat egy kis dobozba összeállítjuk. Anyukám konkrétan süteményre számított és igazán meglepődött a virágok láttán.

Az előkészítéshez szükséges néhány dolog, amit érdemes előre tisztáznod magadban:


  • Mekkora dobozba akarsz virágösszeállítást készíteni?
  • Milyen színekből és virágokból akarod elkészíteni?
  • Mi a megajándékozottad kedvenc színe?

Szükséges anyagok:

  • Doboz
  • Celofán
  • Vizes tűzőhab
  • Éles kés




Elkészítés menete:

  1. Elsőként szabd ki a tűzőhabot úgy, hogy teljes területében kitöltse a dobozt, de fele magassága legyen, mint a doboznak. Így majd elférnek benne a virágfejek is.
  2. Miután kiszabtad a tűzőhabot szedd ki  a darabokat és dobd egy vödör vízbe. Hagyd állni benne 20-30 percet, míg teljesen megszívja magát vízzel.
  3.  Közben mérd bele a celofánt a dobozba és jó nagy ráhagyással vágd le a számodra szükséges mennyiséget. Erre azért van szükség, hogy ne ázzon át a papírdoboz.
  4. Közben a virágok mindenképp vízben álljanak, hogy felszívják magukat.
  5. Ha a vizes tűzőhab teljesen megszívta magát, rakd vissza a celofánnal bélelt dobozba a kiszabott darabokat.
  6. Ezután a virágok szárát egy éles késsel ferdén metszd vissza, mivel így könnyebben tudod majd őket beszúrni a tűzőhabba és nagyobb felületen jutnak majd vízutánpótláshoz. Érdemes a doboz mellé állítva leellenőrizni, hogy megfelelő magasságúra vágtad vissza vagy sem. Ha szükségesnek tartod, akkor még nyugodtan vágj belőle.
  7. Végül a celofán pontos visszavágása csak azután történik meg, miután már teljesen bedíszítetted a dobozt virágokkal. Ekkor a virágok már teljesen kitöltik a dobozt és teljesen eltakarják a segédanyagokat (celofán+tűzőhab).

Készítheted csak egy fajta virágokból vagy vegyes összeállításban is gondolkodhatsz.

A most bemutatott virágdobozok vegyes összeállításúak, ahol színeket és formákat izgalmasan igyekeztem egymáshoz társítani, de a tiéd csak rád vár, hogy elkészítsd. 

 Jó kedvű virágos alkotást kívánok nektek!




 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :