Oldalamon mindig gyors és kész receptúrákat kaptok, ha valami izgalmas dologra vagytok kíváncsiak.
Mai posztom témája mindenképp izgalmasnak mondható, de semmiképp nem tartozik a precíz és gyors leírások közé.Viszont van egy szuper története😉
Évről-évre egyre több levendula tő költözi a kertembe és tudatosan választok más - más fajtákat a különböző helyekre.
Mindegyik levendulát más és más dologra tudjuk felhasználni. Egyiknek inkább sütis illata van, míg a másik inkább szappan illatú, egyik tökéletes teába, míg a másik inkább fürdősóba (ezt a kertlátogatásaimon ki is szoktam próbáltatni a vendégekkel).
Idén úgy gondoltam, hogy levendula illóolajat készítek a boszorkánykonyhámba. Mert bár még seprűn nem tudok repülni, de ilyen izgalmas dolgokat bármikor elkészítek sajátmagam és a családom örömére.
Szükséges anyagok
- 1 edény fedővel
- 1 nagy csokor levendula virág
- Épp annyi olíva olaj, amennyi ellepi a levendula virágokat
Hogyan készítsd el:
- Vágd le a virágrészeket még alig elvirágzott állapotban (minél frissebb és virágosabb állapotban gyűjtöd be a levendulákat, annál több bennük az illóolaj)
- A virágfejeket tedd bele az edénybe és önts rá extra szűz olíva olajat. Pont annyit, amennyi ellepi.
- Forrald 60 másodpercig, majd húzd le a tűzről és hagyd kihűlni.
- Idáig minden úgy történt, ahogy azt a többi weboldalon is megtalálod. Ezután viszont én hetekig ott hagytam a rézedényemben, mert először csak hagytam állni, majd nem találtam hozzá csinos üveget. (Ez az az infó, amit sehol nem találsz, és úgy néz ki, hogy ez a 4 hetes várakozási idő valami csodát tett az illóolajommal.)
- Nagyjából 4 hétre rá, átkerültek ebbe az üvegbe. Ami nem csinos, viszont sikerült belezárnom a nyár egy kis illatát és olyan illateszencia árad belőle, amit egy bolti sem tud utánozni.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése