Újság!
Betöltés...

Előkertben a pihenő: ELŐTTE - UTÁNA

Álmaink kertes házában külön előkert és pihenőkert található, de van amikor az álmok nem egyeznek a valósággal. Ám ha jó adag fantáziával és ötlettel állunk a kert megtervezéséhez, akkor nem kérdés, hogy ilyen esetben is sikerül kialakítani egy praktikus és minden igénynek megfelelő teret.

Maximális térkihasználás házonkívül.


Ebben a megoldásban, ami elsőként feltűnt, hogy hihetetlen alacsony a kerítés, és sövénynövényekből sem ültettek hatalmas válaszfalat az utca és a család intimszférája közé. Ez valószínű, hogy inkább társadalmi szokások kérdése, mint az egyéni ízlésé.

A bejárat a lehető legrövidebb úton érhető el a kaputól, hogy a kert többi részét maximálisan pihenésre használhassa a család.

Ilyen volt előtte:
 


Majd utána:


A teraszt nem csak burkolattal, hanem egy félköríves pergolával is kiemelték a térből.

A növényeket körben a kerítés és a fal mentén emelt ágyásba ültették, ami egy ilyen kis kertnél érdekességet és színt visz a térbe.

Szeretem az ilyen pofon egyszerű ötleteket, ami egy kis játékosságot visz a kertbe és végül még praktikus is. A kihasználatlannak tűnő sarkokat bedeszkázták és lehetőséget adtak arra, hogy - kis kert ide vagy oda - különböző helyekről szemlélhessük ezt a mini oázist.

Egy unalmas sarok ilyen is lehet, például fűszernövények számára.

Gondoltad volna, hogy egy ilyen kis kertbe még veteményes kertet is ki lehet alakítani? Méghozzá nem is akárhogyan: Lépcsőzetes emelt ágyás formájában.

Tudatosan csak egy helyre, a szomszéd ajtaja irányába ültettek magasabb növényeket.

Forrás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :