Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Laura és Fecó kertje

 A Legélhetőbb kert kategóriájában induló Laura és Fecó kertjében nincsen lehetetlen. Itt még a káosz is hangulatos virágágyás formájában jelenik meg.

 
Az éjszakai látkép a pergola alól, jobb oldalt a kiwi kúszik felfelé, bal oldalt nyári orgonák virágoznak. A vidám fényfüzér feldobja a hangulatot a kerti összejövetelekhez.


Szeretném bemutatni a kertünket, amit kb 5 éve csinosítgatunk folyamatosan egy napsütötte szadai domboldalon. Idén lett kész a pihenő rész, ami sokkal kényelmesebb színteret ad a családi és baráti összejöveteleknek. Mindent saját kezűleg készítettünk (pergola, kő támfalak, növénybeültetések, kerti világítás, kerti tároló, stb), csak a medence és a térkő készítéséhez vettünk igénybe némi segítséget. Nagyon nehéz volt kiválasztani 'csak' 6 képet, mert sokkal több izgalmas részlet van, apró szépségektől a nagyobbakig, de sok helyen még csak most ültetgetjük, alakítjuk a növényzetet. Rengeteg gyümölcsfánk van és egy pár büszkeség is, kiwi, füge, mogyoró, mandula, szeder, málna, fűszernövények, és külön konyhakerti rész is, de ez már nem fért volna bele a 6 képbe. Lentebb a képek alatt egy kis leírás. Reméljük, hogy tetszeni fog :)


 A lejtős telek szintkülönbségeit lépcsőkkel oldottuk meg, kő támfalak tarkítják a kertet, közé murva került. Háttérben a pergola alatti pihenő a fügebokorral, selyemakáccal, nyári orgonákkal, rózsalonccal és az árnyékot adó ponyvával.

 A medence körül a kilátást a telek aljában magasodó fák teszik mozgalmassá. A két tuja délután már árnyékot ad a nyugágyaknak.

 A pihenő, grillező rész az árnyékos pergola alatt. Idővel majd befutja a kiwi, akkor már nem lesz szükség ponyvára. Háttérben a hatalmas cseresznyefa. A lámpatisztító fű a kedvencünk.
 Az előkert a fűszernövényekkel; kakukkfű, levendula, rozmaring és az illatos lonc, a szintkülönbség miatt kő támfallal.


 A lejárat a konyhakertbe. A teraszok terméskővel lettek kirakva, a szőlő imádja, és a szarkalábak is, ezt meghagytuk ilyen romantikus káosznak. Háttérben babarózsa és labdarózsa, ezek tavasszal virágoznak. A terasz alatti kerti tároló is saját gyártmány.
Ha Te is szívesen részt vennél az idei Hobbikert-versenyen, akkor válassz a négy kategória egyikéből és várom fotóidat illetve kertbemutató írásodat.
Részletek itt találod: Engedj betekintést kertedbe!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :