Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Tímea kertje

Tímeáék a tervezéstől a kivitelezésig mindent maguk csináltak a kertben. A Legélhetőbb kert kategóriába nevezett kert képeit elnézve, nekem profi kertversenyek jutnak az eszembe.


Kertünket 6 éve kezdtük kialakítani, apránként haladva, minden évben picit alakítva rajta. Ránk teljes mértékben igaz a "hobbikertész" elnevezés, hiszen mindketten pedagógusok vagyunk, a növényeket és kerti építményeket kertészeti könyvekből, magazinokból lestük ki, és illesztettük bele a kertbe úgy, hogy az az egész családot szolgálja.

Fontosnak tartottuk, hogy mindenki megtalálja a kertben a maga örömét: a kicsinek játszótér készült, a kerti partikhoz pergola, az étkezésekhez árnyékolt terasz, az aranyhalaknak és a teknősnek növényekkel beültetett medence. A csendes üldögéléshez kerti padot helyeztünk el, a nagyobbaknak maradt füves rész, a cicáknak bújócskázáshoz való bokrokat és fákat ültettünk. Nemcsak a tervezés, hanem a kivitelezés is saját, hiszen szinte mindent mi magunk készítettünk: térburkolót raktunk le, medencét betonoztunk, pergolát építettünk.

Persze még nincs kész, hiszen terveink még bőven vannak, de a mindennapok öröme,
amivel a kertet használjuk, már megvan.




A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :