Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Andrea erkélye

Ha kétségeid vannak a balkon kertészkedéssel kapcsolatban, akkor Andrea erkélye - amit a Legszebb városi kert kategóriában indított a versenyen - egy nagyon jó példa arra, hogy:
Lehetetlen nincsen, csak akarni kell!


Szegeden, egy tízemeletes paneltömb hatodik emeletén lakom, ahol van egy kis erkély is. Idén úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom egy kis zöldségtermesztéssel. Virágaim mindig is voltak - vagy vettem őket vagy magam vetettem, szaporítottam.

Van itt 3 gyárilag készült "betonbalkonláda" - ahogy én hívom őket. A középső kisebb a két szélsőnél. Ebben harangvirág van és egy mini rózsa, melyet ajándékba kaptam. A jobboldaliban szintén van harangvirág meg kövirózsa és közöttük pedig kis növésű petrezselyem és répa. Persze ezeket is egyelni kell.
A harmadikban megint csak van egy kis petrezselyem meg répa, viszont ide már vetettem hónapos retket - ami el is fogyott és salátát, szintén elfogyott. De ezekben az a jó, hogy újra és újra lehet őket vetni.
Aztán akad itt még chili paprika (3 tő) - hát, az idei viharok megtépázták őket, de már kezdenek helyrejönni. Mellettük pedig egy tő bazsalikom virul - egészen mesés illattal! Persze van hely lecsüccsenni és gyönyörködni bennük.

A "betonbalkonládán" kívül még vetettem egy-egy nagyobb agyagcserépbe 5-5 tő paradicsomot (amolyan közepes méretűt) és TV paprikát is. Tavaly nagyon szépen fejlődtek. Mellettük pedig békésen elférnek az amúgy szobában cseperedő szobanövények. Most kint nyaralnak. :)
Ó és persze mindig akad hely a kovászos uborkának, mert abból is a házi a legjobb!!!

Nos, ez az én kis kertecském.Ha Te is szívesen részt vennél az idei Hobbikert-versenyen, akkor válassz a négy kategória egyikéből és várom fotóidat illetve kertbemutató írásodat.
Részletek itt találod: Engedj betekintést kertedbe!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :