Újság!
Betöltés...

Dekorfestés házilag

Ildi nemrég egy különleges bemutatón vett részt.
Gyertek, olvassátok el hogyan készíthettek saját magatok izgalmas falfelületeket.


A Poli-Farbe szervezésében megrendezett bemutatón megtanulhattam, hogyan kell különféle struktúrájú falfelületeket készíteni. Aki szereti a különleges megoldásokat vagy az ódon hatású falakat, az imádni fogja ezt a technikát, amivel otthon, saját kezűleg újíthatjuk meg falainkat. A bonyolultnak tűnő eljárás valójában pofonegyszerű, a mester állítása szerint elrontani sem lehet. Nos, próbáljátok ki, hogy igaza van-e….


Ami a munkához feltétlenül kell: Inntaler diszperziós mélyalapozó, Platinum Decor antikkő glett, festék (itt Platinum Decor metáleffekt festéket használtak), henger, dekor glettvas (krómbevonatú acélpengés glettvas).

Először alapozzuk le a falat. Ha megszáradt, glettvas segítségével vigyük fel a felületre az antikkő glettet, nem kell egyenletesnek lennie. Cuppantgatásokkal alakítsuk ki a struktúrát, majd finoman simítsuk vissza, hogy ne legyenek élek. Ezt félszáraz állapotban ismételjük meg.


Henger segítségével kenjük fel a metáleffekt festéket.

Glettvassal simítsuk át újra a falat.

Ez egy rövidített leírás, itt: http://www.platinumdecor.hu/video-antikko-glett-ezust-metaleffekttel videón is megnézhetitek. Kipróbáltam, nyugodtan vágjatok bele.


Ezen kívül még számtalan ötlet és felület valósítható meg a Poli-Farbe dekortermékeivel. Készíthettek kő-, fa-, fakéreg vagy akár márványhatású falat is. Kedvcsinálónak néhány fotó:








A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :