Újság!
Betöltés...

Csak stílusosan! - Angol kertész dresscode

Szeretem az angolokban, hogy ők még abból is divatot és trendet csinálnak, amiben mi csak a munkát vagy a hétköznapokat látjuk.


Nemrége egy zseniális hirdetést láttam. Urak és Hölgyek részére egy virtuális ajánló, mivel készüljenek feltétlenül, ha ellátogatnak a tegnap nyílt Chelsea Virágkiállításra.

Végig tekintve az ajánlandó termékeket (ahol a márkahűség szerintem nem lényeges szempont), szinte mindegyik praktikus darab. Bár a férfiaknak ajánlott szvetter nem tekinthető különleges ötletnek és talán a fényképezőgépét is bepakolja majd minden hölgy, aki ellátogat erre a nagyszerű eseményre.

Ám az esőkabát szerintem zseniális ötlet, mert egy kisebb kora nyári esőben nem sok mindent látnánk a kertekből és virágokból, ha esernyők tömegei borítanák be a kiállítást. Azt viszont el kell ismernem, hogy a férfiak részére ajánlott ülőkeként is használható esernyő egy nagyszerű találmány, mert így biztos megpihenhetnék bármikor és bármelyik kertnél, amelyik megtetszik. 

Másik nagyon fontos és kiemelendő ruhadarab a cipő volt, mind az uraknál és a hölgyeknél is. Fontos a kényelmi szempont, illetve a természetes anyagok és színek jelenléte. Ám a hölgyeknél jelen esetben ezek mit sem érnének, ha a sarok rész nem lenne alacsony kialakítású. Ez olyannyira a kertészeti rendezvények etikettjéhez tartozik, hogy ilyenkor még maga a királynő is lapos talpú cipőben jelenik meg.
Ez az információ először meglepő lehet - főként számára, akik nem kertészkednek a mindennapokban és imádják a magas sarok előnyeit - ám átgondolva a szituációt, hogy a vékony magas sarkú cipő és a puha talaj milyen hatással vannak egymásra, akkor rögtön elgondolható, hogy kemény küzdelem és izomláz lenne a kiállítás látogatásának vége. Arról nem is beszélve, hogy milyen csipkemintát hagynának maguk után a hölgyek - már egy nap után - a nagy gonddal előkészített gyepfelületeken.

A ráadásként javasolt termosz és leveses termosz pedig már csak egy kis érdekes színfoltja lesz ruházatunknak és kiegészítőinknek, amivel így egy kis piknik hangulatot csempészhetünk a rendezvénybe.

Ja!!! Bár a kalapot nem említették, de én biztos vinnék magammal!
Egy kis csinos összehajthatót, amit eső esetén gyorsan elrakhatok a táskámba. ;)


 Nőies vizálló poncsó! Jobb, mint egy esernyő!

Több funkciós esernyő!

 Leveses termosz
Otthoni ízek és stílusos piknik hangulat a világ legnagyobb kertészeti rendezvényén.
Kép források: itt, itt és itt

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :