Újság!
Betöltés...

"...Mert ő az én rózsám" - Egy fotópályázat a rózsa szerelmeseinek

Rózsa szerelmesei készülődjetek, mert eljött végre a Ti időtök is!

Lassan, lassan itt a nyár és amerre csak járunk, szépséges rózsák mosolyognak ránk mindenhonnan.
Gyertek játszatok, fotózzatok és leljétek örömötöket ebben az ezerarcú virágban!


RózsakunyhóAlkotóműhely és a „120 éves a szőregi rózsatő kezdeményezés

„…Mert ő az én rózsám”

címmel fotópályázatot hirdet

„…Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is.
Mert ő az én rózsám."
(Antoine de Saint-Exupery)

Számtalan fajtával büszkélkedhet a nemes növény, mely határtalan népszerűséget vívott ki magának minden kultúrában. A rózsa az emberiség egész történelmét végigkíséri, egyetlen más virág sem ihlette meg oly sokszor a művészeket, mint a rózsa. A magyar népi kultúrában is rendre megjelenik a rózsa motívuma, mint az életvágy, a szerelem jelképe.

Rózsakedvelők és fotózni szeretők: ne csak magatoknak örökítsétek meg a nyár rózsáit, osszátok meg velünk, is, pályázzatok! Nem csak szép emlék lehet az a bizonyos fotó, de most díjazzuk is.
Rózsás fotókat várunk pályázatunkra, olyan képeket, amelyek izgalmasan mutatják be a rózsát.

Több kategóriát is meghirdetünk, hogy ezzel is inspiráljunk alkotásra! Szívesen látunk kreatív alkotásokat a rózsáról, mint szimbólumról, rózsacsodákról, rózsaablakról… szárnyaljon a fantáziátok, mutassátok meg, milyen a Ti rózsátok!

Kategóriák:

Rózsa, az örök virág
Rózsakertben
Rózsa a konyhában

A pályázatot a rózsavirágzásra időzítettük, érdemes ellátogatni rózsakertekbe, virágkarneválokra és -fesztiválokra vagy a rózsák hazájába, Szőregre.

A pályázat időtartama: 2014. május 20.– 2014. július 10.

E-mail cím: rozsapalyazat2014[at]gmail.com
tárgy: pályázat

Az e-mailbe feltétlenül írjátok bele teljes neveteket, a fotót .JPEG formátumban csatoljátok.
Örömmel vesszük, ha a néhány soros leírást is mellékeltek! A fotó elküldésével hozzájárultok ahhoz, hogy a fotót felhasználhassuk a pályázat média céljaira. A pályázaton részt venni a letöltött, kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével lehet.

Érdemes csatlakozni Rózsakunyhó Alkotóműhely facebook oldalához, (ha még nem tettétek volna meg) mert ott napról-napra nyomon követhetitek a pályázatot és az azzal kapcsolatos híreket. És mindenképpen csatlakozzatok a facebook.com/120evesaszoregirozsato oldalhoz, ahol napról-napra több érdekességet tudhattok meg a rózsák világából.

A zsűrizés eredményét 2014. július utolsó hetében tesszük közzé a www.rozsakunyho.hu oldalon, valamint a facebook oldalunkon. A fotókból kiállítást is rendezünk.

Meglepetésként, a zsűritagok között engem is megtaláltok,
és már nagyon várom a fotókat!

További információkat és meglepetéseket a fotópályázatról, a Rózsakunyhó oldalán találtok!

Jelentkezési lap

Játék egyik szponzora a

Dekor&Mentha Shop


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :