Újság!
Betöltés...

Magáságyás! - Ötletek és érvek!

Magaságyást alkotni csak elhatározás kérdése!
Ezt az elsősorban veteményeskertekben alkalmazott kerti elemet nem csak kényelmessé, hanem széppé is alakíthatjuk.
De miért lenne rá szükségünk?


Nem titok, hogy egy megfelelően magasra épített ágyás kíméli a hátat és ezzel kényelmessé varázsolja az amúgy sok hajlongással járó kerti munkákat. Ez természetesen nem csak az idősebb korosztály számára jelenthet kényelmet

Ám ha valakit a fenti probléma nem érint, viszont a hatalmas betonfelület, ami nap, mint nap a kertjében vagy a társasháza udvarán fogadja, lehetetlenné teszi számára a kertészkedést, ezzel a kivitelezéssel jó lehetőséget teremthet magának, hogy ő is zöldebbé tehesse a környezetét.

Egy magaságyás, a kert rossz minőségű földje eseténben lehetőséget adhat arra is, hogy az ágyást kiemelve a földből, minőségi talajjal, komposzttal feltöltve végre finom és ízletes veteményeket adjon. Arról meg már nem is beszélve, hogy a kártevők sokkal kevésbé jelentenek gondot egy ilyen ágyás esetében, mint egy hagyományos veteményeskertben.

Végül pedig úgy gondolom, hogy már a látvány is magáért beszél. Mert amikor egy szép és rendezett kertről beszélünk, akkor természetesen az nem jelent steril környezetet is egyben. Ám jó tudni az ágyások határvonalát, ami így rögtön kisgyerek vagy kutyabaráttá is varázsolja ezt a különösen izgalmas kertsarkot.

A következő képek jól mutatják, hogy a variációk tárháza szinte kifogyhatatlan.

Talán ez lehetne a magaságyások Rolls-Royce- a. Keretbe foglalt veteményes, amelynek lengő ablakai ki és befelé is nyílnak, a könnyebb megközelíthetőségért.

Hagyományos ágyás, ami tulajdonképpen csak keretbe foglalja a virágokat.

Szárazon rakott tégla, ami az egyik legegyszerűbb módja az ágyások megépítésének.

Kúszó zöldségek lehetőségei a veteményes kertben.


Használd ki a teret kreatívan!
 
Keskeny és megfelelően hosszú ágyás egy jól kezelhető forma.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :