Újság!
Betöltés...

Rózsaarany Adventi koszorú - Csak Természetesen!

Elérkezett az adventi ünnep ideje. 

Egy ilyen kerti növényekből összeállított adventi koszorú vidám és meghitt pontja lehet az otthonodnak, amely mellett elidőzni és elmerengeni az elmúlt egy év kerti történésein igazi felüdülés.


Áldott és békés adventi készülődést kívánok mindannyiótoknak. 




Az alap koncepciója mindegyik ünnepi alkotásnak, hogy minél természetesebb (esetlegesen kertben fellelhető) anyagokat, vagy az azokra emlékeztető dekorációkat használjam fel. Csak nagyon kis mennyiségben és jelképes módon jelentek meg a csillogó karácsonyi dekorációk.

Ha majd végigolvassátok és nézitek a három karácsonyi dekorációt, akkor biztos feltűnik nektek is, hogy mennyire más - más színárnyalatokkal dolgoztam minden esetben. Egyetlenegy dolog közös bennük - a természetes anyagfelhasználáson kívül - a kövirózsa látványa. Mert ebbe a növénybe valahogy beleszerettem idén. (Itt találsz egy kisebb ötlet gyűjtemény.) Szinte mindenféle módon felhasználható, aztán a dekoráció lebontása után visszaültethető a kertbe, vagy egy cserépbe.

1. karácsonyi dekor:

Adventi koszorú


A véletlen is a kezemre játszott, hogy létrehozzak egy természetes variációjú rózsaarany összeállítást.

Ehhez szükségem volt:
  • 1 db Szalma alapra, amit fenyővel lekötöttem
  • 4 db különleges árnyalatú gyertyára
  • Néhány, szépen színesedő díszalmára
  • 6 db szép kövirózsára
  • Európai ciprus termésére (közvetlenül az ágról vágtam le)
  • Rózsa tobozra (ez nem házi kertből való, ám jól passzolt a kövirózsa formájához, így beszavaztam.)
  • Zuzmó darabokra


Gyertya drótozás
  1. Fontos, hogy a gyertyákba 3-3 darab erős (lehetőség szerint 1,0-es) drótot rögzítsünk. Ezt legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, ha a drótokat megmelegítjük és lehetőség szerint 1-1 cm mélyen beleszúrjuk a gyertyákba. A kiálló rész hossza 3 - 5 cm között legyen. Ezekkel a hármas lábakkal, amelyeket beleszúrunk a koszorú alapba, biztosíthatjuk, hogy a gyertya ne billegjen. (Majd mutatok erre ellen példát.)
  2. A kövirózsákat szúrjuk át és készítsünk nekik két kis hegyes lábat. A drótozás sokkal kevésbé roncsolja a növényt, mintha ragasztanád.
  3. A dekorációkat csoportosítva pakoltam (pl.: díszalma) a koszorúra, mert úgy nagyobb felületet adnak, mintha szétszórtam volna őket.
  4. A zuzmó egy kis kontraszt a nagy harmóniában. Szerintem nagyon szép felületet ad, ezért érdemes gyűjteni belőle jól zárható dobozban.
  5. Végül egy ici-pici jelképes szalag, ami színben harmonizál. 
  6. Talán egy kis rózsaarany festék hiányzik a rózsatobozokra, amik így adnának egy kis plusz, de nagyon szolid kis csillogást.
  7. Ezzel pedig - úgy gondolom - készen is van az igazán trendi kerti növényekből elkészíthető rózsaarany adventi koszorú.




Folytatásban: Kék-fehér karácsonyi asztaldísz

Karácsonyi ajtódekoráció kövirózsával - Csak Természetesen!

 
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :