Újság!
Betöltés...

Kék-fehér karácsonyi asztaldísz - Csak Természetesen!

Következő karácsonyi dekorációm a kék-fehér színek körül forgott. Ám mielőtt jeges csúcsokat vagy más téli fagyos képeket társítotok ezekhez a színekhez rögtön mutatom is a kék színek variációit, amivel élvezet volt dolgozni.



Bogyós gyümölcsöket ültetni a kertbe hálás dolog. Mert gyorsan termőre fordulnak, látványosak és jó térformálók. Nem utolsóként, pedig mindig hálás délutáni csemegéző helyek, ha éppen nincsen édesség ebéd után.

A most elkészült karácsonyi asztali dekorációmon ezeket a hálás bogyós gyümölcsöket vonultattam fel a kiegészítő kék szín erősítésére.

2. adventi dekoráció:

Karácsonyi asztaldísz


Szükséges anyagok:
Oázis szék + száraz tűzőhab
  • 1 db tál
  • 1 db oázis szék
  • Bármi, amivel rögzíted az oázis széket a tányérhoz. (Ragasztószalag, gyurma vagy erre speciálisan kitalált eszközök)
  • 1 db száraz tűzőhab
  • Moha
  • "U" alakú fém drótok a moha rögzítésére (Saját magad is legyárthatod erősebb drótokból)
  • 2 db szürkés-lila gyertya
  • 5 db kövirózsa
  • Fehérre festett termések és ágak
  • Pár darab selyem fényű gyöngy
  • 3 db letűzhető mű szeder
  • Sok - sok letűzhető mű áfonya
  • Eszközök: drótvágó, olló, ragasztópisztoly, metszőolló, vastag drót,



Sajnos lépésről-lépésre fotóm nincsen. Viszont annyira egyszerű az elkészítés menete, hogy ha látod a beszerzendő anyagok listáját, akkor már magad is könnyedén összerakod az egészet.

Amint azt említettem az adventi koszorús bejegyzésemben, még fogok írni a gyertyabetűzés rejtelmeiről. Ebbe a tűzőhabba lusta módon a könnyebbik utat választottam és az előre legyártott gyertyabetűzőt használtam. TE ezt NE TEDD! Ugyanis úgy billeg szegény gyertyám, hogy a részeg tengerész hozzá képes, józannak érzi magát.
Szóval, akármilyen szépen is összeraktam, ez így tűzveszélyes. Ezért a gyertyákat ki kell szednem és az előző posztban leírtak szerint három lábat kell neki készítenem 1,0-s drótból, ami majd biztos lábakon fogja tartani a gyertyámat.



  1. Először is rögzítettem az oázis széket a tálba. Ezt megteheted oázis fix-szel (ez egy gyurma szerű anyag) vagy ragasztószalaggal. Majd méretre vágtam a tűzőhabot és beleszúrtam az oázis székbe.
  2. Ezekután az "U" alakú fém drótokkal letűztem a méretre vágott moha darabokat. Ez biztosan rögzíti a tűzőhabhoz, de mégsem sérül a moha, ezért majd később is felhasználható lesz más dekorációkhoz is.
  3. Majd kitaláltam, hogy hol és hogyan helyezkedjenek el a gyertyák és utána már csak a dekorációt kellett hangulatosan összerakni.
  4. A kövirózsákat hegyesre vágott dróttal átszúrtam, majd 2 db lábat hajtottam nekik, amelyeket 3 cm hosszúságúra vágtam. Így a kövirózsákat a dekoráció szétszedése után, bármikor visszaültethetem majd a kertbe vagy a cserépbe.
  5. Legnagyobb izgalom az áfonyák és a szedrek elhelyezésével volt, amelyeket jól meg kellett fontolni, hogy hová pottyantok. Az áfonyákat inkább csoportosan, míg a szedreket inkább kevesebb mennyiségben egyesével használtam fel a dekorációban.
  6. A festett fehér ág, pedig egy olyan izgalmas lehetőség, amit mindenkinek ki kell próbálnia, aki dekoráció készítéséhez kezd.

Folytatás következik: Karácsonyi ajtódekoráció kövirózsával - Csak Természetesen!

Már a blogon az idei adventi koszorú ötletem kerti termésekből: Rózsaarany Adventi koszorú


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :