Újság!
Betöltés...

Narancs-Gyertya-Szegfűszeg=Kerti dekoráció KARÁCSONYRA

Ezekben a hetekben nem csak dekorációkra, de vitaminokra is nagy szükség van, ezért is született meg ez a narancstól és szegfűszegtől illatozó karácsonyi dekoráció, amit akár kültérre a bejárati ajtó melletti ablakpárkányra vagy egy kisasztalra is állíthatunk.



Szükséges anyagok:
  • 3db vastag gyertya
  • 3db narancs
  • 1m zöld szalag
  • szegfűszeg
  • magyal vagy mahónia ág
  • pár szem dió

Előkészítés:
A szalagot három részbe vágtam és a gyertyákra kötöttem. Kettő narancsnak a csúcsosabb 1/3- át levágtam, majd késsel körbevágva egy kanállal kibeleztem (amit a munka végeztével jóízűen meg is ettünk). Ahhoz, hogy biztosan álljon a talpán a narancsok alját egy kicsit egyenesebbre faragtam. A harmadik narancsot pedig szegfűszeggel feldíszítettem.(Ötletek utólag: Egy kis moha még elférne a narancs karimájára.)
Kompozícióalkotás: Ezután jött az élvezetesebb része. Kitalálni, hogy melyik gyertyát hová pakolom, kap- e a narancshéj lábazatot vagy sem és hová kerüljön a szegfűszeges narancs. (Ötletek utólag: Mahónia ágakból sokkal többet pakoljatok, mint amit itt a képen láttok. Úgy nagyon látványos és mutatós ünnepi dísz lesz belőle.)

Az egész dekoráció nagyon tartós és mutatós dísze lehet a bejárat melletti kis asztalkádnak.


Az enyém pár éve így sikerült. Idén is biztosan elkészítem :)
Ha Te is elkészíted, kérlek küldj róla egy fotót!



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :