Újság!
Betöltés...

Narancs-Gyertya-Szegfűszeg=Kerti dekoráció KARÁCSONYRA

Ezekben a hetekben nem csak dekorációkra, de vitaminokra is nagy szükség van, ezért is született meg ez a narancstól és szegfűszegtől illatozó karácsonyi dekoráció, amit akár kültérre a bejárati ajtó melletti ablakpárkányra vagy egy kisasztalra is állíthatunk.

 

Szükséges anyagok:
  • 3db vastag gyertya
  • 3db narancs
  • 1m zöld szalag
  • szegfűszeg
  •  magyal vagy mahónia ág
  • pár szem dió

Előkészítés:
A szalagot három részbe vágtam és a gyertyákra kötöttem. Kettő narancsnak a csúcsosabb 1/3- át levágtam, majd késsel körbevágva egy kanállal kibeleztem (amit a munka végeztével jóízűen meg is ettem). Ahhoz, hogy biztosan álljon a talpán a narancsok alját egy kicsit egyenesebbre faragtam. A harmadik narancsot pedig szegfűszeggel feldíszítettem.

Kompozícióalkotás:
Ezután jött az élvezetesebb része. Kitalálni, hogy melyik gyertyát hová pakolom, kap- e narancshéj lábazatot vagy sem, és hová kerül a szegfűszeges narancs, na meg a mahónia ágak. 

Az enyém így sikerült. Ha Te is elkészíted, kérlek küldj róla egy fotót!
A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :