Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtódekoráció kövirózsával- Csak Természetesen!

Karácsonyi ajtódekorációt már igen sokfélét készítettem. Mégis amikor hozzáláttam az idei  elkészítésének, szinte rögtön tudtam, hogy milyen anyagokhoz nyúljak és mit mivel kombináljak. Az eredmény pedig teljesen más lett, mint az előző években bemutatott darabok.


Szinte kezdhetném úgy is bevezetőmet, hogy "Először is végy két botot, majd törd ketté..." és ez nagyjából így folytatódna tovább....

Abszolút élvezet volt elkészíteni minden egyes fázisát, a végeredmény pedig egy elegáns és bármilyen környezetbe belesimuló ajtó vagy fali dísz lett. Karácsonyi jellegét a színes gömbökkel és felirattal hangsúlyoztam, de ez utóbbi akár el is hagyható.

Egy hasonló elkészítéséhez szükséged lesz:
  • Folytonos kötöző drótra (0,8)
  • 1-2 ág darabra
  • Bozótosabb ágakra
  • Kisebb fenyő vagy tuja ágakra
  • Mohára
  • Vadgesztenye héjára
  • Rózsa formájú tobozra (ez csak vásárolható termés)
  • Kövirózsára
  • Arany gömbökre (finom árnyalatú)
  • Eszközökre: drótvágó, olló, metszőolló, ragasztópisztoly

  1. Első körben dróttal képkeret formát adtam a 4 részre tört faágnak (egyszer sem vágva el a drótot, csak áttekerve a fadarabokon).
  2. Majd az egyik sarokból sugárszerűen rádrótoztam az összesen 3 darab, dúsabban elágazó ág darabot.
  3. Dróttal rárögzítettem a zöld fenyőágakat.
  4. Majd a dróttal megerősített 4 db kövirózsát kifejezetten olyan pontokra helyeztem, ahol a nagy felületükkel jól takarják a drótozásaim nyomait.
  5. Ezután kellett egy kis kiegészítő barna tónus, ehhez találtam meg a fenti terméseket (vadgesztenye héja, rózsa toboz)
  6. A moha darabokat méretre vágtam és több ponton ragasztópisztollyal rögzítettem a faágakra.
  7. Végül pedig szükségem volt egy kis csillogásra az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Ezért jelentek meg az arany bogyók a dekorációban.
  8. Igazából ezzel már készen is voltam. Összesen egy kis karácsonyi felirat került az ajtódekorációmra (szalag formájában), ami tudatja a látogatóinkkal, hogy mi már nagyon várjuk az ünnepi időszakot és díszbe öltöztetünk minden kis apró zugot, ami meghitté varázsolja a hétköznapokat is.

 

Remélem ezzel a három KERTI ADVENTI DEKORÁCIÓMMAL ötleteket adtam neked a pár hét múlva kezdődő ünnepi felkészüléshez.

Rózsaarany adventi koszorú - Csak Természetesen!

Kék - Fehér karácsonyi asztaldísz - Csak Természetesen!


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :