Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Kriszta kertje

Kriszta kertjében egy csodás fateraszra bukkansz, ahol magas és süllyesztett ágyások, padok és természetesen egy hangulatos étkező rész foglal helyet.
Gyertek és látogassatok el a Legélhetőbb kert kategóriában induló nyári pihenőbe.


 

Fa teraszomat,mint a megpihenés és feltöltődés szigetét mutatom be.

Házam most készült el, a telken korábban egy több,mint 100 éves vályog ház állt,melyet közel egy éve lebontattam és megálmodtam rá új otthonunk.
A megpihenéshez és feltöltődéshez számomra nélkülözhetetlenek a minket körülölelő nyári meleg színek, a növény kompozíciók, és az ízlésesen kihelyezett dekorációs elemek...




 A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

3 megjegyzés :

Névtelen írta...

Sziasztok!

Gyönyörűséges ez a terasz!!!:)
Mi is ilyet álmodtunk meg, de nagy dilemmába vagyunk, hogy wpc (műanyaggal kevert) faburkolatot, vagy esetleg vörösfenyő fa terasz burkolatot használjunk. Ez utóbbi valamivel olcsóbb lenne. Ugyanis elég nagy felületre (30 m2-re kellene). Ha lehet kérlek írjátok meg, hogy ti milyen fajta faburkolatot használtatok, ill. miért ez mellett döntöttetek?
Mennyire tűnik tartósnak, mivel eléggé ki van téve az időjárás viszontagságainak..
Köszönöm szépen és további csodálatos nyarat és pihenést kívánok ezen a gyönyörűséges teraszon! Üdv.: Alíz

Adam írta...

Aliz, akkor válassz igazi fa burkolatot, ha hasonlóan Krisztához árnyékosabb területen van. Az igazi fa -bármilyen fenyő vagy egzotikus fafajta- , erős napsütésnek kitéve félévente kezelni kell, ami 30nm számolva kb 15-20e Ft. Továbbá a vetemedésről se feledkezz el.

Nekem volt/van mindkettő, wpc tartósabb, fa szebb, illatosabb, de pénz és idő igényesebb!

Ádám

Névtelen írta...

Kedves Ádám!
Nagyon köszönöm a hozzászólását! Még eddig sajnos nem találkoztam olyan emberrel, akinek volt ilyen terasza:)
Fedett a teraszunk, de félünk attól, hogy az eső, azért áztathatja a burkolatot. A teraszunk jelenlegi állapotában a https://picasaweb.google.com/108833289011112138361/July232013 linken megtekinthető.
Azt hallottam, hogy a wpc padló jobban roncsolódik mondjuk pl. magas sarkú cipő, egyebek hatására. Ez valóban így van? Én szépet is szeretnék és tartósat is:) Köszönöm a segítségét! Üdv.: Alíz