Újság!
Betöltés...

Tulipánok és társaik a kertben!

Minden évben figyelem a netre felkerült jobbnál - jobb tulipán társítások lehetőségét. Ez alatt a: "Milyen növény lehet a tulipán legjobb partnere?" - kérdést értem.

Figyelem tavaszi növénytársítási ötletek következnek!


Tulipán + Vörös Mizuna + Mustársaláta

Persze a szokásos megoldásokat már mindenki ismeri (pl.: jácint, nárcisz), de én valami merőben új színekre, kontrasztokra és formákra kihegyezett megoldásokat kerestem. Azt kell mondjam, hogy találtam is bőven, amelyek innentől kezdve kivitelezésre várnak.

Szerencsére már nem csak a piros szín mellett tesszük le a voksunkat, ha tulipán hagymákat ültetünk. Egyre többen kezdjük felfedezni a formák és színek gazdagságát ezen a területen is. De mi történik akkor, ha partnereket keresünk melléjük. Amit ilyenkor látok, az legtöbbször csak a csupasz föld, és némi gaz elegye. Mert ki mer ilyenkor kapálni a tulipánok környékén, amikor azok olyan szépen virágoznak?

Ahhoz, hogy egy kicsit tágítsam a tavaszi tulipánágyásról alkotott elképzeléseinket, az alábbiakban  összeválogattam jó néhány virágzó kert részletet:


Tulipán + pázsit viola: 
Ez utóbbi kellemes kék árnyalatával, tökéletes partner lehet kiegészítő és kontraszt színösszeállításokhoz is.
Bár csak második évtől virágzik, de akkor virágai egy alacsony élénk színű párnát alkotnak a tulipánok alatt, amellyel körbeölelik a magasban hajladozó tulipánokat.


Tulipán + sárga viola: 
Ez az élénk színárnyalatú növény rögtön magára vonza a figyelmet. Nehéz dolga lehet mellette egy pasztel színvilágú tulipánnak.

De mély bordó színű társa a Viola Vulkán is nagyon izgalmas tavaszi virágos kísérő.


 
Tulipán és kék (kaukázusi) nefelejcs:
 Ez a tavasszal együtt ébredő növény tökéletes társa lehet a hagymás virágoknak. 40 - 50 centiméteres szárával szinte átöleli az éppen virágzó tulipánokat.

 

Tulipán és mustársaláta: 
Ez viszi nálam a pálmát!
Nem tudok többet hozzáfűzni, minthogy ilyenre szükség van minden kertben: Szép és finom is!

Képek forrása: itt, itt, itt és itt

















Neked melyik lett a kedvenced?


Ha te is szeretnél hasonló partnereket tulipánjaidhoz, akkor katt ide:

Dekor&Mentha Shop vásárlás




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :