Újság!
Betöltés...

Zöld - Fekete páros - Egy rendhagyó sorház-kert

Egy sorház keskeny kertjéhez jól átgondolt ötletekre van szükség. Itt aztán tényleg fontos tudnunk, hogy miért és mire szeretnénk használni a zöld teret - ami felett mi rendelkezhetünk -, mert utólag már nehezen változtunk rajta, bármennyire is érezzük annak szükségességét.A most következő kert egy abszolút növénybarát tulajdonost feltételez, aki ebbe a botanikai dzsungelérzésbe, még veteményes kertet is tervezett.
Chris Moss kerttervező saját kertjéről van szó. Fantasztikus látni, hogy ennek a városi kertnek nincs határa. Mintha elmennénk sétálni egy gyönyörű vadregényes erdőbe, ahonnan még kitalálni is nehéz.
Kertjének titka a jól elhelyezett magas növényekben rejlik, amelyek a kert határánál találhatóak és így zöld burokkal ölelik körbe a kertet.

A ház közelébe elhelyezett étkező, a pár lépcsővel magasabban kialakított pihenő vagy a hátsó kertipad más - más nézőpontból engedik láttatni a kertet. Talán elsőre meglepő lehet, hogy egy ilyen kicsi kert ennyire sok lehetőséget tartogat a tulajdonosok számára, akik láthatóan a növények szerelmesei. Tény ez a kert nem focizásra lett kitalálva, de egy ekkora kert sosem lenne alkalmas hasonló sportesemények lebonyolítására.

A ház mellett található sötétszürke burkolat tökéletes ellensúlyban áll a ház téglaépületével. Ez a letisztult vonalvezetésű étkező terasz és a pár lépcsővel feljebb található kis pihenő tökéletes ellentéte a kert távolabbi részének, amely íves útjával felfedezésre és kalandra csábít. Az örökzöld növényeknek köszönhetően ősztől tavaszig is találni benne zöld pontokat, amelyek így megadják a kert struktúráját.

Ez egy igazi kis városi dzsungel, ahol lazítani, kertészkedni, és alkotni is öröm lehet.


 


Forrás: itt és itt

Ha tetszenek az ötletek, akkor nézz körbe a

Dekor&Mentha Shop

oldalán. 

Ha kerttervezés kérdése merül fel benned, akkor keress bátran a

KertÁlmodó

oldalain.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :