Újság!
Betöltés...

Gyógynövények városi kertben - Pop-up Kiállítás

Amikor a művészet találkozik egy darabka földdel és sok-sok növénnyel akkor már biztos, hogy kertművészetről beszélünk. Valami ilyesmi történik London belvárosában június óta, ugyanis egy kertészekből, designer- ekből és művészekből álló kis csapat úgy döntött, hogy egy üresen álló telken Városi Gyógyító Kertet (Urban Physic Garden) hoz létre. 


Ennek a kertnek a struktúráját a kórházak felépítése adja, de alapjaiban gyógy- és fűszernövényekre épül. Ezek mind olyan növények, amelyeknek a hagyományos gyógyászatban szerepük van.

Nem valami habos-babos virágos kertre kell itt gondolni, hanem egy közösségi kertre, tele növényekkel, vicces táblákkal és furán elhelyezett tárgyakkal. Itt érzékelhetjük igazán, hogy mennyi, de mennyi növény válhat, vagy válik még mindig a hasznunkra a Kardiológiai osztálytól egészen a Szülészeti osztályig. Már a fotók alapján is meghökkentően nagy a választék.

Látogatni még 2011. augusztus 15- ig lehet a nagyközönség számára.

Nekem nagyon tetszenek az ilyen ötletek. Szerintetek lenne igény ilyen pop-up kiállításra Magyarországon is?










 






Fotók: itt és itt


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

cottage írta...

Az Oázis magazinban olvastam, hogy közösségi kert lesz/van a Lehel tér környékén. Tervezem megnézni, mi sült ki belőle.