Újság!
Betöltés...

Babarózsa virágzása egy borhűtőben


Nagyon szeretem tavasszal a babarózsa (prunus triloba) tüllszerű virágait, amit elnyílás után úgyis le kell vágni, hát miért ne tegyem ezt már most virágzás közben.

A nagymamám kertjéből érkezett növény sem a fényviszonyokat, sem a földet nem bírta egykori helyén, így a barátnőjétől kapott szép kis cserje teljesen visszafejlődött. Olyannyira, hogy mire hozzánk megérkezett, egy töppedt gyökérnél több nem volt belőle. Csak azért ültettem el, mert nagyim annyira ragaszkodott hozzá - higgyem el ez egy szép növény -, nálam biztos jobban fogja magát érezni. Így is lett.

Nem igényel különleges bánásmódot. (Napfény igényes, és minden tavasszal 1-2 lapátnyi komposztot, vagy virágföldet kap.) Mivel tavaszi virágzó, ezért rögtön az elnyílás után a virágos ágakat le kell vágni, mert azok már nem lesznek életképesek. A rákövetkező évben csak a frissen nevelt vesszők bontanak virágot.

A fotóról meg annyit, nem kell azt hinni, hogy elment az eszem és egy cserép borhűtőt teljesen tönkre akarok tenni néhány vessző babarózsáért. Befőttes üveget tettem bele, és abban áll vizestől a virág. Napok óta gondolkodom azon, hogy miben fotózzam le, és hát így jutottam el a borhűtőig. Annyira természetes, egyszerű anyag/virág mindkettő, hogy így tökéletes párosításai lettek egymásnak.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

7 megjegyzés :

cottage írta...

Szia

Tudsz valamit a szaporításáról? Szomszédban virrít egy, gondoltam kérek, de vajon mit? Ágat, sarjat?:)
Irigyellek a ládákért, én egy ideje már kajtatok utána (boltok, zöldégesek, építkezés...):)

Gabriella írta...

Szép képek, végre nekem is virágzik a babarózsám, mióta átültettük egy naposabb helyre... nem sok esélyt adtam neki, de megmaradt szerencsére!

Borbás Ági írta...

Én tényleg egy gyökér darabot kaptam, és az most már egy szép méretes bokor lett.
Szerintem a sarjjal egyszerűbb dolgod lesz. Sőt, azt talán nem is lehet elrontani. Csak jó helyet válassz neki.
A ládáimra nagyon büszke vagyok, mert kemény rábeszélés kellett, hogy apukám ne dobja ki.

Borbás Ági írta...

Gabriella - Hát igen, jó döntés volt átültetni. Ha kielégíted a napfény igényét, akkor tökéletesen érzi magát. :)

cottage írta...

szio
Anyum mondta, hogy anno neki sikerült ágat lebújtatni. Megpróbálok kérni egy ágat, és beruházok egy gyökereztető porba. Hátha...

Borbás Ági írta...

Előbb utóbb nekem is be kell szereznem ilyen gyökereztető hormont. Egyszerűbb lenne az életem.
Majd számolj be kérlek, így mennyi idő alatt sikerült gyökeres állapotba kerülnie. Köszi

cottage írta...

OK mindenképp, csak merszet kell gyűjtenem a kunyizáshoz:)