Újság!
Betöltés...

Milyen egy tavaszi terasz?




Mivel a tavaszi kerti munkák nehezén már túl vagyunk, ezért egy-két meleg napsütéses délutánon megérdemlünk egy kis lazítást, akár étkezéssel egybekötve. Különben is, ilyenkor mintha minden azért lenne, hogy jó érezzük magunkat.

Engem az első meleg tavaszi napok - bármilyen fáradt vagyok - mindig felpörgetnek, és képtelen vagyok elhinni, hogy ennyi élénk színt és szépséget egy-két hónappal ezelőtt a fáradt szürkeség képes volt eltakarni.  Mivel növényeimet megpróbáltam úgy összeválogatni, hogy már a tavaszi lombfakadáskor színben harmonizáljon a kert később virágzó növényével is, így a kerti étkező dekorációját is igyekszem ehhez igazítani.


De mi kell egy minden ízében csábító terasz díszítéséhez?

A kerti étkezéseknek is meg kell adni a módját, még ha az csak egy reggeli kávé vagy tea, esetleg egy délutáni gyümölcssaláta.  Ilyenkor jól jön, ha az asztal időjárásálló, fix dekorációval van díszítve. Ilyen esőálló eredeti darab lehet például az apró virágokkal tarkított műfű, ami olyan hatást kelt, mintha a gyep egy részét az asztalra terítettük volna.



A fű zöldje tavasszal a legélénkebb, így bármilyen élénk színű asztalterítő vagy székpárna jó kisérője lehet, és kiegészítheti az ágyásokban virító virágok színkavalkádját. Ha kültérre vásárolok textileket, akkor azok legtöbbször csíkosak, mert bennem az ilyen mintájú anyagok rögtön a tengerpart hangulatát idézik, amit ha még megfejelek csíkos tányérokkal és poharakkal is, akkor szinte tökéletesen hallom a tenger zúgását.




Ha van kerti konyha, ha nincs, egy kis zsúrkocsi mindig jól jön. Ezt jól megpakolva finomságokkal és konyhai kellékekkel, biztosíthatunk magunknak egy kültéri bár- vagy konyhapultot.

Végül ne feledkezzünk el a terasz sztárjairól sem. Ezek a cserepes növények is megérdemlik, hogy a környezetükkel harmonizáló csomagolást kapjanak. Végre a gyártók is felfedezték, hogy mi hobbikertészek különböző színeket szeretünk, és ezt a kertünkben is szeretjük kifejezésre juttatni. Így a most divatos kerti bádogvödrök és bádog balkonládák nagy színválasztékkal kaphatók, amelyeket ha kaspóként társítunk egy-egy színében harmonizáló virággal sokkal
hangsúlyosabb látványt nyújtanak.


Ezekkel az eredeti és különleges kiegészítőkkel, hangulatos kültéri étkezőt alakíthatsz ki, amit így nem csak a kánikula idején akarsz majd használni. Ha megtetszettek ezek az utazásra inspiráló kiegészítők, akkor ilyen és ehhez hasonló dekorációk között válogathatsz a Butlers- ben, amit Budapest több pontján megtalálsz, illetve a webshop- on keresztül is rendelhetsz.


Képek forrása: itt és itt




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :