Újság!
Betöltés...

Kis lakásból nagy házba - Lakberendezési tanácsok


Egy kedves blogolvasó fordult hozzánk kérdésével, amiben segítséget kért egy amerikai konyhás nappali berendezéséhez. Itt a blogon, a kérdés- és válaszlevél rövidített, tömörített verzióját olvashatod, de ettől függetlenül remélem te is találsz benne jó ötleteket.
Ha neked is vannak megoldhatatlannak tűnő lakberendezési kérdéseid, akkor csak írj, és Ildi megoldást talál a problémára.




Olvasói KÉRDÉS:
"Kedves Ildi!
Kis lakásunkat egy nagy kertes házra cseréltük, gondoltam, egy nagyobb házzal könnyebb dolgom lesz lakberendezés szempontjából, de tévedtem. Nem tudok dönteni, milyen típusú bútor, milyen elrendezés, illetve milyen színek lennének a legmegfelelőbbek. Számunkra a legfontosabb a hangulatos, otthonos lakótér. A falak cafe latte színre lettek festve, mivel azt gondoltuk, hogy a színes falak barátságosabbak. A bútorok tekintetében inkább a klasszikusabb a kedvünkre valóbb (vitrines könyvszekrény, fiókos komód).
Tanácsaidat előre is köszönöm!
Kata"

Ildi VÁLASZOL: 
Kedves Kata!
Bár csak nagyvonalakban jelezted, hogy mit is szeretnétek, javaslatom a következő:

Elrendezés:
  • Az étkező nagyon jó helyen van, maradhatna továbbra is itt.
  • A társalgó helye is jó, de ide 2 db kétszemélyes kanapét és egy fotelt javaslok. Az egyik kanapé a térbe fordított konyhabútornak háttal, az ablak felé álljon, a másik az ablaknak háttal, vele szemben. A fotel a most üres fal felé forduljon. Az összeállítás középen egy dohányzóasztallal és szőnyeggel egészülne ki.
  • A most üresen álló falra kerülne egy média-tároló elem, TV-vel és egyéb kiegészítőkkel, esetleg könyvespolccal és mindennel, amire szükségetek van.
  • Az ablakokkal határolt sarokban egy kis játszósarok lehetne a gyerekeknek.

Bútorok:
Mivel a helyiség meghatározó eleme a konyhabútor, a többi bútort is ehhez kellene igazítani. A mostani fenyőfa bútorok nem nagyon illenek ide.
  • Világos bútorokkal: A világos bútorok lehetnek juhar, kőris, nyír, fehér esetleg fehérített, szürkített fa kivitelűek. Ha ezt a variációt választjátok, akkor valahol meg kellene törni a falak egyszínűségét festéssel vagy tapétával, hogy a konyhabútor sötét tömegét ellenpontozzuk. Ez történhet a TV mögötti falon vagy az étkező mellett, attól függően, hogy végül milyen típusú, méretű bútorokat választotok.
  • Sötét bútorokkal: A konyhabútor színével megegyező vagy ahhoz hasonló árnyalat. A bútoroknak nem kell feltétlenül a konyhával megegyező, minimál stílusúnak lenni. Választhattok klasszikus vonalvezetésű, de karakteres darabokat is.

Remélem, sikerült segíteni. Ha további, kicsit konkrétabb kérdésetek van, keressetek fel bátran.
Üdvözlettel: Ildi

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :