Újság!
Betöltés...

Kreatív újrahasznosítás a kertben

Mire jó, ha az embernek kertje van és még kreatívitás is társul hozzá? Például kitalálhatja, hogy a keletkező kerti hulladékokból mi hasznosat alkosson a saját vagy a család igényeinek kielégítésére. Azaz értékeli a természet adta kincseket - nem szemétként bánik velük - és ezt a szemléletet továbbadja környezetének.




A fent látható kerti pihenő, gesztenyefa köré épített fűzfavessző pad, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a környező dombokra, de piknikasztalként és padként is szolgál a kertbe látogatóknak.

Valószínű, hogy egy egyszerű faváz az alapja ennek a padnak, ami köré és amire a fűzfavesszőket könnyen rá tudták fonni illetve rögzíteni. Egy természetes kertbe könnyedén beleolvad, de akár egy klasszikus stílusú kertbe is el tudom képzelni tökéletes kör formája miatt.

Ha már alkottál Te is valami hasonlót, vagy tervezed, akkor küldj fotót és oszd meg a többi kreatív kert rajongóval, mert én nagy örömmel fogadom az ilyen és ehhez hasonló szinte művészi alkotásokat.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :