Újság!
Betöltés...

Sorház, kicsit másképp


A sorházi lakások tulajdonosai állandóan azon törik a fejüket, hogy mivel tudna az ő homlokzatuk kicsit kitűnni a monoton utcaképből. Ennek az épületnek azt hiszem sikerül felhívni magára a figyelmet.A holland tervező cég, a DVMA legnagyobb problémája az volt, hogy hogyan tudná összeegyeztetni a tulajdonosok különleges kívánságait a hatályos építészeti előírásokkal. Éppen ezért az utcafronton nem változtatták meg sem a gerincmagasságot, sem a tető hajlásszögét, viszont egy meglehetősen hatásvadász homlokzatburkolatot alkalmaztak, ráadásul a nyílászárók sem mondhatók éppen hagyományosnak.

A hátsó homlokzattal már más volt a helyzet, ott szabadabban rajzolhatott a tervező keze. Ide az eredeti kialakítás helyett egy, az épület síkjából kiugró, modern toldást építettek. A több emelet magas fehér doboz hatalmas üvegfelületekkel nyit a kert felé. Az üvegnek egyébként nem csak a homlokzaton, hanem az épületen belül is fontos szerep jut. Néhány helyen az emeletek közé nem vasbeton födém, hanem üvegpadló került, ezzel segítve a fény házon belüli terjedését.

Forrás: dornob.com
A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :