Újság!
Betöltés...

Múlt századi építkezés nyomai a virágágyásomban


Pénteken megérkeztek a talajtakaró rózsáim (Astronomia), és a mai verőfényes napot ezek elültetésének szenteltem.

Nem szeretek szűz földet ásni a kertünkben, mert sosem tudom, hogy milyen leletekkel találom szembe  magam. Valószínű, hogy a házat építettő tulaj nem érzett késztetést ahhoz, hogy naponta kint csücsüljön és nézze az építkezést, így azt sem vette észre, hogy a sitt egy részét a kertben terítették el.
Majd az idő, és a természet szép lassan termőtalajjal vonta be ezt a sittes közeget, és igazából első ránézésre nem is lehet észrevenni ezt az apró kis problémát. A növények jól érzik itt magukat, de ha megműveletlen földet akarok felásni, akkor minden izomcsoportomra szükségem van.

Ma a fenti képen, és az alsó kép tetején található beton görgetegeket a járda és a virágágyás közötti 40 cm széles és 5 m hosszú földterületből csákányoztam ki. Egy méter után szinte feladtam, pedig nem tartom magamat puhánynak. Ettől függetlenül szerintem a csákányozást és beton tömbök cipelését nem feltétlen nőknek találták ki.

Végül sikerült, de a rózsák ültetése holnapra tolódott, mert már nem bírtam tovább hajolni és görnyedni.
Az éve első kertészkedő napjára elég volt ennyi meló.
Jó pihenést minden megszállott kertésznek!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :