Újság!
Betöltés...

Virágzó mezők a Balaton-felvidékről

Ezen a hétvégén útra keltünk és olyan virágos tájakkal találkoztunk, amelyek miatt érdemes lemenni az autópályáról és egy kicsit hosszabban autókázni.



Szeretem amikor kis falvak között visz az utam, és ezért "szükségből" szép tájakat ismerhetek meg. Most is ezt történt. Egymást követték a színek és a virágok nagy táblákban, az utak mellett pedig fényképező emberek csoportjai tűntek fel . Láthatóan sokaknak megtetszett ez a tavaszi színes kavalkád, amelyekkel nehéz volt betelni.

Rögtön, elsőként mézontófűvel (facélia) találkoztunk. Szépséges kékes-lila színe nagy táblába ültetve szinte hullámzó tenger hangulatát idézte. Természetesen a méhek is repestek az izgalomtól, hogy ekkora területen garázdálkodhatnak. De ennek a virágnak akár mi magunk is örülhetünk, mert remek egynyári virág, ami vágott virágként is megállja a helyét. Zöldtrágyaként pedig különösen kiváló növény.


Majd ezt követte egy szépséges búzavirág és pipacs mező, amiből vagy csokrot vagy festményt kellett volna készíteni. A látvány önmagáért beszél. A hullámzó kék virágok között elszórt piros pöttyök hihetetlen szépséggel és bájjal öltöztették fel a tájat.


Majd végül kövesse mindezt egy Pink-Bordó-Piros Virágmező.
Amikor meglátja az ember, akkor hirtelen csak ámul. Mert annyira hihetetlen a színe, hogy nehéz vele csak úgy gyorsan betelni. Ugyanis a Bíborherének tényleg ilyen csodás színe van, amihez ráadásként itt-ott még pipacs is társult. Amit érdemes róla tudni, hogy őszi vetés igényű és talajjavításra használjuk.



Természetesen még láttunk repce mezőket is, de azok miatt már nem álltunk meg.
Szó, mi szó. Jó volt látni ezeket a szépséges földeket, amelyek főként a talaj javításáért váltak ennyire színessé.


Úgy gondolom, ha akartam volna, akkor sem tudtam volna ennyire tökéletes Virágos-mező Túrát szervezni.

Próbáljátok ki ti is! :)


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :