Újság!
Betöltés...

Húsvéti dekor: Vesszőtojás



Kertészkedéskor mindig keletkeznek kerti hulladékok, és jó ezeket néha kreatív ötletekre is felhasználni.
Ha valamelyikőtöknek 0van vadszőlője, akkor az tudja, hogy számára soha nincs eléggé nagy terület, így ha már befedte a számára kijelölt helyet, akkor elő a metszőollóval.

Ennél a dekorációnál csak annyi a lényeg, hogy hajlékony vesszőt igényel, például fűzfa is szóbajöhet.
Öt darab egyforma hosszú vadszőlő ágat összefogtam és egy hatodikkal körbetekertem. Majd az ág két véget dróttal összefogtam (nekem hirtelen ez volt kéznél), és egy szalagot tekertem a drót köré, hogy barátságosabb látványt nyújtson.

Ha van otthon ütésálló, műanyag dekortojásunk, akkor csak rá kell akasztani párat, és a közepére mehet például egy nyuszi, ami készülhet akár fából, papírból, vagy textilből.

Nem feltétlen mondanám ajtódísznek, mert félő, hogy a vesszőtojásra akasztott díszek lepotyognak, de beltéri falról vagy a terasz/erkély védettebb faláról biztosan mosolyt csal az arcunkra.

Időhiányosoknak csak ajánlani tudom, mert fotózással együtt nagyjából 15-20 perc alatt végeztem.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :