Újság!
Betöltés...

Fűszeres kert a falra

Pár hónappal ezelőtt a blog Facebook oldalán nagy sikert aratott ez a konyhai fűszeres kert. Nyomon követve a kép megjelenéseit folyamatosan egy kérdésbe akadtam: Vajon hogy működhet praktikusan, és a növények számára életképesen egy ilyen fali megoldás?

Öveket becsatolni, mert leleplezem a nagy titkot!


A különböző találgatások ellenére a gyökerek teljesen függőlegesen helyezkednek el a kis fiókokban, ahonnan a növények maximális fényigényük kielégítése érdekében rézsútosan kezdenek növekedni. Ezeknek a kis fakkoknak köszönhetően rengeteg fajta növényt nevelhetsz kis helyen.

Az alsó vízgyűjtő edényt pedig drenázs réteggel érdemes megtölteni, amelyet akár szintén beültethetsz növényekkel. Ám mielőtt végleges helyére akasztod a zöldfaladat, 1 hétig szoktasd a növényeket a függőleges életmódhoz. Végül pedig, ahogy mint minden cserepes növénynél szokás, ne feledkezz meg a tápoldatozásról sem.

Az alább csatolt képek jól mutatják ennek a fali megoldásnak a belső kialakítását. Bár megvásárlásra alkalmas forrást még nem találtam, ám úgy gondolom már ezek a képek is igen nagy segítséget jelenthetnek, ha saját megvalósításon töröd a fejed.




Képek forrása 

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :