Újság!
Betöltés...

Adventi koszorú a Profi tanácsaival- NYERD MEG!

Úgy gondoltam idén valami igazán különleges ADVENTI KOSZORÚVAL készülök az ünnepekre. Ehhez viszont segítségre volt szükségem, ezért egy profi virágkötőt, az általatok is ismert Virágkötő Ritát kértem meg ahhoz, hogy eltanulhassam tőle az adventi koszorú készítésének apró trükkjeit.




Úgy érzem - életem - első igazán jól elkészített (habos-csokis) adventi koszorúját azon Dekor&Mentha olvasók között fogom kisorsolni, akik:

  • KEDVELIK a Dekor&Mentha blogot a Facebook oldalon
  • közvetlenül a blog Facebook oldalán KEDVELIK és MEGOSZTJÁK ezt a bejegyzést.

A játék egészen 2011. november 21. (hétfő) este 8 óráig fog tartani, majd a random.org programmal sorsolok.


Most pedig következzen az elkészítés menete:

Idáig bármilyen ügyes leírásokat is olvastam, a végeredménnyel sosem voltam elégedett. Most olyan trükköket tanulhattam el Ritától, ami segített egy igényes szép koszorú elkészítésében. Egy része olyan apróság, ami egy vér profiban talán fel sem merül kérdésként.


A gyertyákba összesen 3 darab igen vastag nagyjából 7cm hosszú felforrósított drót lett beleszúrva, mert három láb több, mint egy, és így biztos tartást kap a koszorú alapon.



Majd a szalagok elkészítése következett -  amin Rita nagyon jót mulatott, ugyanis én keményen küzdöttem értük - amelyek végül egytől - egyig sikerültek. Idáig mindig ott rontottam el a masni készítését, hogy sosem tudtam elég szorosra tekerni a drótot, de már tudom az apró pici trükköt. Egyik kézbe teljesen összefogom az anyagot, és így a másik kézzel tudom húzni és tekerni is a drótot.

 Rita bejegyzésében ez az utolsó előtti kép.
Adventi koszorú keszítése képekben - Masni készítés

Mikor elkészültek, a gyertya mellé (anyagot összefogva, még mindig nem törődve a masni formájával) szúrtuk őket egyesével. 

















Ezután a dekoráció következett, amit csoportokban elhelyezve ragasztottunk a koszorú alapra. Ritától megtudtam, ott lehet elrontani a dekorációt, amikor az ide egyet - oda egyet elvet követve koncepció nélkül szétszórjuk a terméseket/díszeket. Érdemes inkább 2 - 3 - 4 darabot egymás mellé ragasztani, mert úgy biztos látványosabb eredményt érünk el vele. 

 








Amint láthattátok a képeken, összesen kettő koszorú készült el. A habos-csokis hangulatú világos gyertyás a Dekor&Mentha olvasóinak a nyereménye, míg a zöld gyertyás adventi koszorú a Virágkötő Rita blog rajongóinak a nyereménye.

Ezek a koszorúk nagy örömmel készültek olvasóink és rajongóink számára, amelyek úgy gondolom kedves díszei lehetnek majd lakásotoknak az elkövetkező hetekben.

Ezért ha tetszik, LIKE ÉS MEGOSZTÁSra fel!

Virágkötő Rita blogján megnyerhető adventi koszorú.


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Csillogó borostyán az ünnepi asztalon
Adventi dekoráció a kertből

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

4 megjegyzés :

agomama írta...

Csodálatosak!
Like!! Megosztottam!
További sikeres munkát kívánok!

Ambrus Ágnes

Borbás Ági írta...

Köszönöm. :)))

Névtelen írta...

Most találtam rá a blogra, nagyon szuper! Csak így tovább! ;)

Borbás Ági írta...

Örülök, hogy tetszik.
Látogass vissza máskor is! :))