Újság!
Betöltés...

Függő veteményeskert PVC csövekből

Nem mindenkinek adatott meg egy hatalmas kert lehetősége, ahol tavasztól őszig kedvére termesztheti kedvenc zöldségeit, fűszernövényeit. Viszont, ha a vágy és a tetterő meg van hozzá, akkor már csak egy jópofa megvalósítható ötletet kell találni, ami nem foglal nagy helyet.


Ez az igen látványos megoldás PVC csövekből áll össze, amelyekbe cserepestől állíthatod bele a növénykéket. Igazából a lefolyó cső csak a locsolás megkönnyítésére és a növények kis helyen történő tárolására szolgál. A maradék vizet érdemes a lejtmenet végén egy edénybe összegyűjteni és a legközelebbi locsolásnál újrahasznosítani. Ennek köszönhetően, és hogy a nap egy idő után nem éri közvetlenül a nedves földet, összesen 80%- kal kevesebb vizet igényel, mint egy átlagos veteményes kert.
Mivel kis földmennyiség áll rendelkezésére a növényeknek, ezért jó minőségű termőtalajra és folyamatos tápoldatozásra van szükségük a jó terméshozam érdekében.

A tartóoszlopokra akár kerekeket is szerelhetünk, így bármikor árnyékba, vagy épp napsütéses helyre tolhatjuk növényeinket. 







Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Az IKEA zöld terei

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :