Újság!
Betöltés...

Zöldfalat raklapból - Csináld magad!

Ha csak egy kis teraszod vagy erkélyed van és megragadott a függőleges kertek varázsa, akkor ezt a házilag is kivitelezhető modellt Neked találták ki. Kis hely, sok növény és sok-sok virág az eredménye ennek a raklapból készült vertikális kertnek.


Szükséged lesz egy raklapra (aminek szerintem a külső felületére akár színt is felvihetünk), dupla réteg Geotextiliára és a növények mellett sok - sok földre.

Ha kiválasztottad, hogy melyik legyen a köszönő oldal, akkor a hátsó felét alaposan borítsd be dupla réteg geotextiliával. Mind a két oldala, a hátulja és az alja is kapjon borítást, egyedül a tetején és az elején hagyd szabadon a nyílást.



Ezután vidd nagyjából arra a helyre, ahol majd állni fog, mert földdel együtt képtelenség lesz majd cipelni.

Az alapos föld feltöltés után a növények következnek, amelyeket igen szorosan érdemes ültetni. Ez nagyjából 6 - 6 darab tövet jelent soronként. A tetejét sem szabad kihagyni, mert az teszi fel az "I"- re a pontot.

Ha végeztél az ültetéssel, akkor még érdemes pótolni a hiányzó földet ahol szükségesnek látod.




Most már csak a rendszeres öntözésre kell odafigyelned és arra, hogy az alsó sorok gyorsabban száradnak ezért külön öntözést igényelhetnek.

Minden erkély tulajdonosnak ilyen dús zöld falat kívánok a jövő évre!


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:

 

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Wallgo Design írta...

Ha zöld fal akkor Wallgo Design tartósított izlandi zuzmófal! Több mint 30 színből vagy azok kombinációjából választhatod ki a hozzád legközelebb álló dizájnt. Több info: www.wallgo.hu