Újság!
Betöltés...

Fák pörkölve - művészet a természetben

Első pillantásra meglepő, de aztán szinte vonzz magához olyannyira, hogy szinte le sem akarod róla venni a szemedet.


Mielőtt bárki felhördülne azon, hogy szegény fákkal mit művelt egy alkotni vágyó művész, rögtön szeretném megnyugtatni a kedélyeket, hogy ezeket az alkotásokat már kiszáradt, vagy kivágott fatörzsek kapják díszítés gyanánt. Égetéssel érik el, hogy minta kerüljön a fára, amin előtte kitakarják a forma többi részét. A norvég művész, Stuart Ian Frost pedig azon naturalisztikus alkotók közé tartozik, akik a természetben talált növényeket használják fel munkáikhoz. Ezek a növények - vagy már tárgyak - nem simulnak bele a tájba, de mégis érezhetően a részévé válnak újra. Így alakítva kiállítóteremmé a természetet és szoborrá egy fatörzset.
Az eredmény pedig az alábbi képeken látható.





Képek forrása
Ebben az albumban jól látható az elkészítés folyamata.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :