Újság!
Betöltés...

Párizsi rakpart, a nagyvárosi terasz

Egy világot látott külföldi bizonyosan sok hasonlóságot vél felfedezni Budapest és Párizs között, ami nem véletlen. A széles sugárutak és a rakpart rögtön vonzó látványa mindkét városnak. Ám ez utóbbit Párizsban nem csak az autósok használják.


Párizsban a rakpart a városlakó emberek kikapcsolódását is szolgálja, és így a Szajna, ami kettészeli a várost, nem csak egy tavaszi áradásokat levezető terület, hanem az élet pezsgését biztosító és feltöltődést nyújtó nagyvárosi terasz.

Idén a párizsi rakparton úszószigettel, mobilkertekkel, mászófallal, óriási krétatáblával, függőágyakkal, festett labirintussal és néhány indián sátorral alakítottak ki egy mobil pihenő szigetet. Ezen a helyen bárki és a nap bármely időszakában ellazulhat és lekapcsolódhat a mindennapok őrült rohanásából.
Bár nálunk már volt rá próbálkozás, a sok autós tiltakozás miatt sajnos nem lett folytatása. Vajon a nyári uborkaszezonban tényleg ennyire fontos minden útvonal a városban?
Várom a hozzászólásotokat!





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :