Újság!
Betöltés...

Egy kert a domboldalon

Egy lejtős kert nagy kihívás a tulajdonosoknak és sok esetben a tervezőknek is. Teraszok kialakításával lehet a legjobb és legélhetőbb tereket kialakítani egy ehhez hasonló terepen.


A kert érdekessége, hogy annyira zártan tartják az utcafront felőli részt, hogy a belépő vendégre szinte meglepetésként hat a hirtelen mélység, ami alatta elterül.

Szerencsére ezt okos tervezéssel - az alatta elterülő kisebb-nagyobb, intim terekké kialakított teraszokkal - egy kerti sétára invitáló lépcsősor köti össze egészen a kaputól a házig. Lényeges, hogy a teraszok, amelyekre sok esetben csak egy átrohanó területként gondolunk, itt pihenő sarkokként tudnak funkcionálni.
Érdekes még megfigyelni, a falra futtatott örökzöld alatti falfelület fehér színét, ami szép kontrasztot alkot a borostyán mély zöldjével. Azt is mondhatnánk, hogy felesleges ebbe pénzt és energiát ölni, amikor pár év alatt amúgy is a zöld levelek veszik át a hatalmat a függőleges támfalakon. Ám, ilyen mennyiségű zöld lombozat megtartásához jó minőségű vakolatra van szükség, amit egy minimális ráfordítással akár már fehérre is festhetünk. A levelek között átvillanó hófehér, pedig nyugalmat és tisztaságot áraszt még a kertben is.







Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :