Újság!
Betöltés...

Stílusos tetőkert kis költségvetésből

Ma egy tetőteraszt  mutatok be Nektek, ami nem a legbujább és nem is a legromantikusabb elrendezése miatt érdemel figyelmet, de ha kis költségvetéssel és újrafelhasználással szeretnéd megoldani a városi erkélyed/teraszod dekorálását, akkor ez a tető tele van ötletekkel.


Talán a nagy többség ismeri azt az érzést, hogy beköltözve a szépen berendezett álomotthonba, amihez szerencsés esetben tartozik egy kisebb vagy nagyobb kert, esetleg erkély, terasz vagy tetőterasz, a családi kasszában már nincsen meg a fedezet ez utóbbiak stílusos berendezéséhez, esetleg zöld növényes tuningolásához.
Ez a tetőterasz szerintem erre az átmeneti időszakra is igen jópofa megoldásokat tud adni. Nem állítom, hogy nem pakolnám tele még 20-30 cserép növénnyel, de az egész terasz és koncepciója nagyon ötletes és igen gazdaságos. Ja, és még trendi is! Mert amint látszik, ez nem feltétlen egy idős házaspár, hanem inkább egy tág terekre és bulikra vágyó fiatal igen ötletes szabadtéri szobája lehet. A most divatos rozsdabarna színárnyalat szinte az egész tetőt bevonja, ezzel is ipari stílust adva a kertnek itt a város közepén. Talán több növénnyel ellensúlyozhatták és tompíthatták volna ezt a hatást, de valószínű, hogy direkt ilyen hangulatot szerettek volna teremteni a tetőn.
Az eddigi kertekből gondolom sejtitek, hogy inkább Gertrude Jekyll romantikus angol kertjeihez vonzódom, de ez a kert valamiért megragadott. Sokat gondolkodtam, hogy vajon Nektek is tetszeni fog-e, de szerintem van benne valami formabontó, újrahasznosításra inspiráló hangulat, ami miatt képtelenség volt kihagyni a blog bejegyzéseiből.

Előtte:






Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor olvass bele ezekbe is:
Egzotikus virágfelhők függőknek - Jeli arborétum
Egy angol kert Párizs tetején
Kert nélküli kertészeknek


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :