Újság!
Betöltés...

Készíts szélcsengőt házilag

Az elmúlt napokban megérkezett a hűsítő esti szél, ami végre emlékeztet minket a tényleges őszre. Ez az egyszerű szélcsengő, amit akár saját magad is elkészíthetsz, kedves hangjával és látványával vidámmá teszi az ősz színeiben pompázó kertedet.


Szükséges anyagok:
  • Vékony fémlemez
  • Fémvágó, ceruza
  • Pauszpapír
  • Habszivacs vagy kartonpapír
  • Damil vagy nagy szakító szilárdságú fonal
  • Különböző méretű és színű gyöngyök
  • Felfüggesztő karika
  • Fém harangjáték

Ehhez a dekorációhoz összesen 4db szív és 1db tojás formára van szükséged 6,5 cm- es méretben. A fém lapot rögzítsd a kartonpapírra, ezután helyezd rá a pauszpapírt, amire már előre megrajzoltad a formákat. Egy puha hegyű ceruzával rajzold át többször a fémlemezre helyezett sablont, és ha már jól látszódnak a kontúrok, akkor határozott mozdulatokkal  vágd ki azokat. Mintázd be csigavonallal, illetve pöttyözéssel majd lyukaszd ki igény szerinti felfüggesztés szerint.

Ezután már tényleg a munka egyszerű része következik, azaz csak fel kell fűzni. Arra érdemes odafigyelni, hogy a gyöngyök alatt és felett is kössünk csomót mert így nem csúszkálnak, ha meglengeti őket az őszi szél. Végül a két megmaradt mintát külön - külön akaszd fel egy darab damilra, amelyek hozzáérve a harangjátékhoz még kellemesebb hangokat varázsolnak a kertedbe vagy a teraszodra. 

Jó kikapcsolódást és kreatív időtöltést mindenkinek!  

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Névtelen írta...

Szia! Szuper otlet, koszonom hogy kozkinccse teszed. Azt szeretnem kerdezni, hogy femlapot es a harangjatekot honnan lehet beszerezni? Koszonom elore is a valaszod! :)

Borbás Ági írta...

Szia! Vékony fémlemezt bádogostól tudsz vásárolni. Harangjátékokat pedig hangszerboltokban találsz.
Remélem sikerül elkészítened :)
Ági