Újság!
Betöltés...

Az IKEA zöld terei

Ha kimondom az IKEA szót, akkor mindenkinek elsősorban a lakberendezési tárgyak jutnak eszébe, de ettől függetlenül itt fontosnak tartják a környezetvédelmet és természet szeretetet is. Ez utóbbit növények formájában a lakásodba szeretnék eljuttatni, hogy ott pozitív hatással legyenek rád. Ezért áruházaikban szép számban találsz elsősorban örökzöld növényeket, és hozzá stílusos kiegészítő dekorációkat. Ám mivel itt nem specialitásokra utazó növényszakemberek a célközönség, ezért könnyen gondozható, dekoratív zöld szobanövényeket találunk a polcokon. És pont ez a jó bennük!



Ahogy azt sok lakberendezési blog is megírta, az IKEA idén a kis alapterületű lakásokra/terekre fókuszál, mivel szűk terekkel bárki rendelkezhet (még hatalmas paloták esetén is), és mert az emberek igen nagy hányada kis alapterületű lakásokban él.

Ez az okos térkihasználás a virágtartóknál is megfigyelhető: magas, karcsú lábakon álló virágállványok vagy ami jelenleg a kedvenceim közé tartozik a függeszhető romantikus csipkés kaspó. De van itt rusztikus, fából készült, szegéllyel ellátott állvány és szolíd bézs alapra festet díszfüves mintájú karcsú kaspó.
A lényeg, hogy bár lakásod alapterületét megnövelni nem tudod, de az ötletesen elhelyezett lakberendezési tárgyakkal sok értékes helyet nyerhetsz magad vagy akár növényeid számára is.

Használd ki a falakat és a mennyezetet is. Szinte mint egy kiskertben, csak itt nem a csillagos ég a határ, hanem a feletted lakó szomszéd.
















Fotók: innen, innen és innen

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :