Újság!
Betöltés...

Orgonalila bódulat a kertemből


Húsvétra pattantak ki az orgona virágbimbók. Ilyenkor bárhová mész a kertünkben, mindenhol ezt érzed. A kertkapu két oldalán már rögtön hajbókolva és illatosan fogadnak a lila pamacsok, ami a kút körül csak megismétlődik, majd végül a kert hátsó részében hófehér virágok formájában virítanak a diófa alatt. Több is lenne belőlük, ha hagynánk, de hát más is kell egy kertbe az orgonán kívül.

Újabb és újabb hajtásokkal bombáznak minket, amiket vagy tépek, vagy vágok, vagy a fűnyíró végez velük, szóval nő, mint a dudva.

Mindezek után tavaly nyáron a tökéletesen megtervezett vegyes virágágyásomból a vihar kidöntötte helyéről a több évtizedes orgonafámat. Az egyetlent, amihez ragaszkodtam a kertben, mivel az ágyás fele miatta lett árnyéktűrőkkel beültetve.

Most minden orgonabokorra, bújtásra úgy nézek, mint egy lehetőségre, ami akár a virágágyásomban is állhatna, de...

Fogadjátok sok szeretettel ezeket az illatozó tavaszi csokrokat.







A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :