Újság!
Betöltés...

Ellentétek vonzásában

Szerintem a kert az a hely, ahol nem csak lehet, hanem szükséges is megmutatni a szélsőségeket és az ellentéteket. Nem sok olyan területe van az életnek (kivéve a művészetek), ahol ennyire pozitívan hatnak egymásra az eltérő, ellentétes színű, karakterek.

Tűzeső (heuchera) és gólyaorr (geranium) a háttérben.

 




Bíborlevelű tűzeső (heuchera), illatos gólyaorr (geranium), kecskerágó (euonymus), nyuszifül/tisztesfű (stachys)

Ezzel a sövénnyel a zöld és hamvas cipruskáim (santolina) a legnagyobb tőszámú növények lettek a kertemben. Örökzöld, illatos és nyírható.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

6 megjegyzés :

Bernadet írta...

lehet, hogy nem is egészen volt tudatos, de mivel a kertem több részletből áll (utcai front, bejárat 2 is, udvari rész szintén több kisebb kertrészletre osztva), megtehettem azt. hogy hol itt, hol ott virágzik, és együtt jól ˝menő színek˝. Múlt héten a lilák virágoztak még (lila orgona, apró lila árvácskák alatta, és nagyvirágú ibolya szegélyként az udvarban, az utcán pedig lila akác a hatalmas virágaival és alatta a kései ibolyák kékben és kék-fehérben). Most éppen szintén az utcán virítanak a sárga íriszek, és a bordó-sárga liliomok. Szerintem ez csakis ízlés kérdése, na meg egy kis tehetségé (a kertem mostanra a harmadik nekifutásomat éli, de még messze vagyok a megelégedettségtől).

Borbás Ági írta...

Ha már eléred az "elégedettségi szintedett", akkor vegyél egy új kertet. De hobbikertészként mondhatom, hogy szerintem olyan szint nincsen. ;))

Nagyon szép lehet a kerted. Készítesz róla fotókat?

Gabriella írta...

Ági, bocsi , én nem a bejegyzésedhez írnék megjegyzést, hanem írtál Bernadettnek! Annyira rátapintottál a lényegre ezzel az egy mondatoddal (Ha már eléred az "elégedettségi szintedet", akkor vegyél egy új kertet)...
És ez nemcsak a kertre, az egész életre vonatkozik...

Bernadet írta...

Sajnos egyenlőre nincs mivel fotókat készítenem, bár sokszor nagyon szeretnék, hogy megoszthassam milyen lélegzetállítóan szép tud lenni egy kis semmiség is.
Addig is gyönyörködve nézem a ti képeiteket, és szerzem be a nagyszerű ötleteket, amiket a sajátomban is meg tudnék valósítani.
Az elégedettségi szintemről meg csak annyit, hogy még nagyon-nagyon sok ötletem van, tehát ha lesz is olyan, az sok-sok év múlva lehet legkorábban.
Ehhez kapcsolódóan van egy kicsi anekdotám:
kedves ismerősömet tavasszal, ill. ősszel ha bármikor felhívtam a felesége mindannyiszor azt válaszolta a kérdésre a férjére vonatkozóan, hogy:
- a kertben sétáltatja a fákat!
(mármint évente átültette a fákat, bokrokat a kertjükben, amíg nem kapott egy olyan elrendezést, ami kielégítette).

Borbás Ági írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Borbás Ági írta...

Aha! Ha egy kertre kiakasztották már a "Megtelt" táblát, akkor ott már csak a sétáltatás segít. Jó ötlet! :D