Újság!
Betöltés...

Spárgabab termesztése KALANDVÁGYÓKNAK!

Talán joggal mondhatom, hogy a veteményes kertem kedvenc díszéről beszélek most. Mert ez nem csak egy vetemény futtató, hanem egy dekor elem is egyben, ami most, hogy kezd bezöldülni, kivirágozni, sőt díszbe borulni, egyre jobban vonzza a tekintetet.

Mint a karácsonyfa díszei, úgy csüngenek a boltívről ezek a szépséges spárgababok.

Veteményes kertem mérete adott volt egy kerítéssel határolva (ez utóbbi látványáért különben egyenesen rajongok) és sajnos a fény viszonyok sem túl kedvezőek a napimádó vetemények termesztésére. Két nagy konkurenciával kell megküzdenem a napfényért: az egyik a füge fánk, ami annyira jól érzi itt magát a falakkal határolt dél-keleti fekvésben, hogy legszívesebben az egész veteményest benőné. Másik a szomszéd lila akáca, amit szintén szeretek és gyönyörű háttér a tavaszi, kora nyári fotózások alkalmával, de valahogy ő is ide szeretne költözni a veteményes kertembe. Nem hiába, ez egy jó hely! Már szék is került ebbe a kert részbe, ha valakinek ebben az illat és energia mezőben támadna kedve megpihenni. ;)

De visszatérve a boltívhez!
Remek ötlet olyan kertekbe, ahol nincs túl sok hely, de szeretnénk, valami izgalmas látványt. Ilyenkor határ a csillagos ég! Azaz terjeszkedni felfelé mindig lehet, mert arra felé nem korlátoz senki és semmi.
Ennek a szerkezetnek az a hátránya, ami az előnye is. Nem jellemzi a fémek stabilitása, viszont mobilis. Néha igazítani kell rajta, cserébe viszont ősszel szétszedhető és téliesíthető kis helyen.

Én egyszerűen rajongok érte, és szerintem mindenkit elvarázsol, amikor meglátja ezt a kis alagútat, ami most kezd csak igazán zöld alagúttá válni.

Egy héttel ezelőtt:




Tegnap esti fotó:
Már alig várom, hogy elkészítsem a kedvenc zöldbabos köretemet. Szerintem a nyár egyik szenzációja, bár én télen is sokat készítem.



Előzményeket itt találod:


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :