Újság!
Betöltés...

Hétvégi virágcsokor az asztalon

Nem lehet ellenállni a kertnek és a benne található színpompás virágoknak.
Talán sokan úgy gondoljátok, hogy a virág a kertben mutat igazán jól, de higgyétek el ez a pár szál meg se látszott a virágágyásokon, amikor levágtam belőlük. Itt az asztalon pedig varázslatot árasztanak magukból.


Igazából nagyobb tömeget készültem összekötni, de a váza formája meghatározta a csokor méretét.
Ezért aztán egyre határozottabban találom magamat szembe azzal az érzéssel, hogy a vázagyűjteményem bővítésre szorul. (Pedig már van egy pár!) 

Ebbe a csokorba most jó hosszú szárral vágtam díszbükkönyt, ernyős verbénát, izgalmas színű pillangóvirágot, szellőrózsát és egy kis zsályalevelet díszítésnek. Szóval, van itt minden, ami szemnek, szájnak és az orrnak is kedvére való. 

 



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Monika írta...

Én is szeretem,ha van bent pár szál virág, de mindig sajnálom levágni,merthogy akkor a kertben még kevesebb lesz.:)
A pillangóvirág nagy kedvencem, de elmaradt az idén.

Borbás Ági írta...

A díszbükköny, a pillangóvirág annál szebb és több virágot hoz, minél inkább odafigyelek az elhalt virágok eltávolítására. Ha ezt pár nappal előtte teszem meg, amikor még a vázában díszíthet, akkor duplán jól járok vele.
Az ernyős verbéna és a szellőrózsa folyamatosan ontja a virágait hónapokon keresztül, így eszembe se jut az aggódás, hogy kevesebb virág fog megjelenni a kertben.
Az egészben azt sajnáltam, hogy nagyon karcsú szájú vázát választottam és már nagyon szürkült, így nem volt időm variálgatni váza ügyben.
Tényleg csak megfelelő virágok választásán múlik az egész. :)
Fura, de nálam a pillangóvirágok még csak most kezdenek virágozni.