Újság!
Betöltés...

Nápoly - Látogatás a botanikus kertben

Itt a nyár és ilyenkor szeretjük ismeretlen tájak felé venni az irányt. Egy nagyon kedves barátnőm - aki tudja, hogy mennyire szeretek növényekkel zsúfolt helyeket látogatni -  készítette ezeket a képeket Nápolyban. Méghozzá Nápoly botanikus kertjében.




A park, része a Tudományos Egyetemi tanszéknek és 15 hektáron terül el.
Igazából ez egy oázis Nápoly szívében, ami délelőtt ingyenesen látogatható. A képek szerintem elég meggyőzőek lesznek ahhoz, hogy ha arra jársz, akkor semmiképpen ne hagyd ki. Érdemes megnézni, mert az utazó itt egy teljesen más fajta szépséget, rendet és nyugalmat találhat Nápoly nyüzsije után.

Rögtön indulásként egy mozaik térkép.

Sétányrózsa koszorú a pálmafák árnyékában.

   
 Egy zseniális kaktusz kert.

Ficus Magnolioides különleges gyökérzete.

 Egy kis medence és a benne lévő csodák:


 







Egy pad, ahol megpihenhetsz.
 

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :