A tegnapi grillezésünk alkalmával ismét valami újdonság került az asztalra. Szeretek kreatívan alkotni és ide tartoznak a finomságok is. Szerencsére vendégeink nyitottak voltak alkotásaimra és jól fogadták a meglepetéseimet.
Ez egy kiváló előételnek bizonyul grill partik idejére, amikor még várakozni kell a húsokra, de az orrunk már megtelt a finom illatokkal. Nagy előnye, hogy a rukkola bármelyik kertben megterem és évről-évre újra hajt. Sőt, ha felmagzik, akkor bő szaporulatra is számíthatunk a következő évben. Érdemes vele egy próbát tenni és több féle módon is elkészíteni.
- Rukkola
- Prosciutto crudo
Öntet:
- 3 ek. olíva olaj
- 1-2 ek. citromlé
- só, bors
A levagdosott és megmosott rukkola leveleket csokrokba formázzuk és belemártogatjuk az öntetbe, majd körbetekerjük egy - egy sonka szelettel. Amelyeket aztán szép formásan egy tányérra helyezünk.
Hús és saláta imádóknak is kedvükre lehet ez a kis nyári csokor, amit akár habzsolva, akár komótosan, de a nyár ízeivel telve, kint a kertben olyan jó elfogyasztani.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése