Újság!
Betöltés...

Családi Lap: Virágcsokrot a kertekből

Virágokról írni mindig hálás téma. A pár évvel ezelőtt megjelent márciusi Családi Lapban pedig különösen izgalmas szemszögből mutatkoznak be kedvenc hétköznapi virágaink.

Cikkemben egy teljesen új (vagy inkább egy régi újragondolása) nézőpontból igyekeztem körbejárni a virágos kertek lehetőségét.

Forrás
Szerintem virágok nélkül elképzelhetetlen egy kert, de utána hogyan tovább? Melyikből alkothatunk esetleg csokrokat és melyikből érdemes minél többet metszeni, ezzel késztetve a növényt újabb és újabb virágzásra, miközben így a kert folyamatos pompába burkolódzik. Ha virágzó dekorációkat szeretnénk kertünk növényeiből, akkor fontos szempont azon növények kiválasztása, amelyek a folyamatos visszavágástól / metszéstől nem tűnnek el arra az évre kertünkből, hanem inkább újult erővel kapnak lendületet egy újabb virágzáshoz.

Talán jól érzem, hogy egy ilyen kert megalkotásának lehetősége már sokunkban felmerült. A kérdés már csak az, hogy hogyan érhetjük el mindezt.

Szerintem ez a téma kimeríthetetlen, és nagyon örülök, hogy a márciusi Családi Lap révén azok is megismerkedhetnek a kertészkedésnek ezzel a különlegesen szép oldalával, akik különben kevéssé ismerik a virágok titkait. 

Olvassátok sok szeretettel!



Részleteket a cikkből itt olvashattok:


Kíváncsi vagy, hogy milyen virágok kerülhetnének kertjeidbe?Itt válogathatsz kedvedre:

Dekor&Mentha Shop




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

3 megjegyzés :

NAGY RÓBERTNÉ írta...

Üdvözöllek szeretettel!
Én úgy látom ez a téma nagyon érdekel mindenkit, hisz szeretjük a kertet, a kis környezetünket. Az évelők az egyik legjobb választás (szerintem), nekem ez tűnik néha a legjobbnak, persze kell egynyári virág, meleg tűrő vagy éppen amilyen az időjárás lesz/?!/, néha az sem kecsektet bennünket, és így sokkal nehezebb. Szóval nem egyszerű, kell hozzá azért hozzáértés, kis tapasztalat.
Akár kezdhetnénk is, ha tavasz van, akkor még minden virul, de az időjárás úgy látszik hirtelen felmelegszik, és már akkor nem is egyszerű a dolog.
Én nagyon várom ezeket az élményeket, mit milyet, hova.Nekem van egy kis ligetem, szívesen várok minden jó tanácsot. Köszönettel:" Mi lehet szebb a virágnál?" Üdv. Nagyné Ildikó

Borbás Ági írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Borbás Ági írta...

Köszönöm a véleményedet. :)
Nálam is nagy kedvencek az évelők, ám az egynyáriak virágzókedve teljesen le tud nyűgözni.

Igyekszem minél hamarabb posztolni az új ötleteket illetve a kerti megoldásaimat.