Újság!
Betöltés...

Egy paradicsomi kert: ELŐTTE - UTÁNA

Tíz év kertimunka kerülés után döntött úgy ennek a teleknek a tulajdonosa, hogy valami igazán nagyszerűt szeretne alkotni. Egy olyan helyet, amelyet az év bármely évszakában szívesen használhat. A jó tervezésnek köszönhetően, egy sokkal tágabb és használhatóbb tér született meg.



A kör alakú gyep négy sarkában összesen négy darab, nagyjából háromszög formájú virágágyás lett kialakítva, amelyek mindegyike más - más színárnyalatra épül fel. Ezáltal egy szinte nyolcszögletű gyep jött létre, amelynek klasszikus szabályosságát csak még jobban kiemelik a cserepekbe ültetett puszpáng gömbök. A keskeny ösvény két oldalán látható buja virágágyás - ami a teraszról a gyepre vezet - maximálisan hat az érzékszervekre.

A nyugatra néző, naplemente sugarait magába gyűjtő virágágyás lágy pasztell színekben pompázik. Ebben segítségére vannak ilyen növények, mint például az: Aquilegia (harangláb), Dicentra (szívvirág), hófehér tulipán (triumphator).

Majd a következő háromszög ágyás kék színű virágokat rejt, mint például a Ceanothus- t (táskavirág), a Campanula- t (harangvirág), a Myosotis sylvatica- t (nefelejcs).

Mellette kontrasztként pedig sárga primulák jelennek meg, sárga futórózsával, és még több fehér tulipánnal.

Míg végül a negyedik ágyás szenvedélyesen lángoló színekkel tölti meg a teret. Mint például az Erysimum (repcsény) és egy lila színű tulipán, a „Lilac Time” segítségével.

Ez a négy ágyás egész évre biztosítja a színt és a lendületet a kertben, míg a zöld gyep, a terasz és a hátsó pihenő, a kert különböző kikapcsolódásra szánt szinterei egymástól függetlenül.

Mert reménytelen kert nincsen!

Előtte:


Utána:





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :