Újság!
Betöltés...

Úszó mező

Sokféle uszályt láttam már életemben, de talán ez idáig a legkülönlegesebb. London egyik csatornájában egy kortárs művész varázslatos úszó kertet tervezett botanikai ritkaságokkal és madárfészkekkel.


A HABITAT, azaz lakóhely elnevezésű művészi alkotás egyfajta figyelem felkeltés természetes szobor elemekkel. Az uszály teljes felületét különleges botanikai növényekkel ültették be, amelyek jól illeszkednek a vizes tájképhez.

Az úszókerten található fészkek kifejezetten olyan madarak számára készültek, amelyek szívesen költenek ezen a környéken: fajdtyúk, kócsag, feketerigó. Ezzel szerették volna felhívni a figyelmet a helyi madárvilág támogatására és a környező kerttulajdonosok figyelmesebb, madárbarátabb hozzáállására.

Szeretem az ilyen őszinte "TEDD MÁR ODA MAGAD" kreációkat,
ami még 2012. június 10.- ig látható Londonban.






Forrás

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Költöztess madarakat a kertedbe!
Városi park a síneken
Építs Hotelt raklapból
Hatásvadász vízpartimitátorok

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :