Újság!
Betöltés...

Leander könyvújdonság

Ma egy magyar könyvújdonságra szeretném felhívni a figyelmeteket, ami minden leánder rajongó és -tulajdonos könyvespolcán ott kell, hogy legyen. Heyek Andreától - aki nagy szakértője a témának, és ennek a növénynek - már olvashattatok itt a blogon leánderes bejegyzést. Míg Hámori Mariann - a könyv társszerzője - a mediterrán kertek szerelmese, aki szerint Magyaroszágon is épp úgy lehetséges ciprusokkal, pálmákkal beültett kertet fenntartani, mint déli szomszédainknál és mindez csak megfelelő mikroklíma kérdése.

"LEANDER OÁZIS a teraszunkon"


Most pedig fogadjátok sok szeretettel ezt a kis ízelítőt a könyvük előszavából:

"Az utóbbi években sokunk számára lehetővé vált megismerni a mediterrán országok természeti környezetét, és belecsöppenhettünk abba a tarka és könnyed hangulatba is, amit a görög vagy az olasz városkák mindennapi forgataga jelent. Ezen élményeket folyamatosan felidézzük, és lelki szemeink előtt látjuk évek múltán is a tenger lüktető kékjét, a magas hegyek szikláinak a fehérségét, és a ciprusok karcsúságát. Sokunk számára azonban a szebbnél szebb virágok emléke a legerősebb, szemet kápráztató tarkaságuk, kellemes illatuk örökre rabul ejtették a szívünket.



Hazánkban még napjainkban is, ha valaki meghallja azt a szót, hogy „leander”, akkor a rózsás-rózsaszín virágú, fürtös fajta jut az eszébe. Néhányan láttak talán más fajtákat is, de a legtöbben el sem tudják képzelni, hogy több száz, eltérő szín- és formavilágú változatuk is létezik már. Szenvedélyes gyűjtőként mi is sok szép külföldi eredetű fajtával gazdagítottuk a gyűjteményünket, de elmondhatjuk, hogy a legnagyobb kincseink mégis a kezeink közt születtek, a magvetés útján!

A hazai kertészeti könyvek általában csak röviden foglalkoznak a leanderekkel, miközben a kedvelőik többsége nincs tisztában az alapvető tennivalókkal sem. Gyönyörködés helyett a tulajdonosok sajnos gyakorta bosszankodnak a felkopaszodott, gyéren virágzó, sárga levelű, élősködőktől hemzsegő növényeik láttán.

Nem tudományosan, hanem inkább a hétköznapi tapasztalatainkat átadva, „hobbikertész szemmel” szeretnénk segíteni, hogy végre mindenki nagy örömét lelje ennek a gyönyörű növénynek a nevelésében a hazai időjárási körülmények között. Reményeink szerint közérthető, gyakorlati ismereteket tartalmazó lesz ez a könyv mindenki részére, sok gyönyörű képpel illusztrálva.

Szeretnénk, ha egyre többen kezdenék a napjaikat olyan hangulatban, melyet mi érzünk nyári reggeleken a teraszunkra kilépve. Szeretnénk, ha a leanderek színorgiája, bujasága ünneppé varázsolná minden leander-kedvelő hétköznapjait is!"


Ezt a hasznos információkkal és csodás fotókkal fűszerezett könyvet itt rendelheted meg: http://leander.boltaneten.hu/

Ha tetszett, akkor olvassatok bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :